Fietsvakantie Bourgondië Culinair - 7 dagen

Het recept voor deze culinaire trektocht is verrassend eenvoudig. U neemt het bezienswaardige Beaune als vertrek- en eindpunt, voegt prachtige routes toe langs de wijngaarden van onder meer Pommard en Meursault, husselt dat met ontspannen fietspaden over oude spoorlijnen, strooit met sfeervolle pleisterplaatsen als Chalons-sur-Saône, Tournus, Taizé en Cluny en maakt het vervolgens af met sublieme diners aan het einde van zo’n heerlijke fietsdag. Et voilà: een trektocht om van te watertanden.
In Beaune kunt u kiezen voor een upgrade van het diner. U dineert dan twee keer in een restaurant met een Michelin-ster.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 307 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Bourgondië historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 585,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst in Beaune
U begint uw fietsroute in de wijnstad Beaune. In haar bastions bevinden zich de 'caves' van de belangrijkste wijnhuizen. Beaune wordt wel 'de parel van Bourgondië' genoemd om haar rijke stedenschoon. Erg bekend hier is het Hôtel de Dieu, het 15e eeuwse armenhospitaal, gebouwd in Vlaams-Bourgondische stijl.

Dag 2 - Van Beaune naar Dracy-le-Fort 47 km
Het eerste deel fietst u vandaag langs de bekendste wijndorpen van Bourgondië, met Grand Cru-wijnen als uithangbord. De vele beroemde wijnhuizen bieden volop mogelijkheid om de majestueuze wijnen te proeven. Na Santenay volgt u het jaagpad langs het Canal du Centre. Het laatste deel gaat door een uitgestrekt bos alvorens u aankomt in uw hotel in Dracy-le-Fort, met een uitgebreide spa en wellnes.

Dag 3 - Van Dracy-le Fort naar Tournus 45 km
Al snel fietst u op een Voie Verte, een oude spoorlijn die omgevormd is tot fietspad. In Chalon-sur-Saône fietst u voor het eerst langs de rivier de Saône. U kunt nu de stad bezichtigen, maar u kunt ook tijdens uw overnachting in Chalon-sur-Saône de stad bezoeken. Vanaf Saint-Marcel fietst u over de Voie Bressane (ook een oude spoorlijn). Bij Ouroux-sur-Saône steekt u de Saône weer over en volgt u via enkele verstilde dorpjes uw route naar Tournus.

Dag 4 - Van Tournus naar Cluny 65 km
Tijdens deze lange etappe volgt u eerst de oever van de Saône zuidwaarts tot Macon. Dit is het zuidelijkste stukje van de beroemde wijnstreken van de Bourgogne. Het beroemde Maison Bois en talrijke terrassen langs de rivier zijn de moeite waard. Daarna buigt de route landinwaarts en volgt u een oude spoorlijn (Voie Verte) naar Cluny. Enkele kilometers voor Cluny komt u door de tunnel du Bois Clair (1,6 km lang). Bezienswaardig is de abdij van Cluny, gesticht in 910. Deze benedictijnerabdij was in de middeleeuwen de machtigste van West-Europa.

Dag 5 - Van Cluny naar Chalon-sur-Saône 55 km
Er is volop tijd om Cluny te bezichtigen en dan met name de beroemde abdij. Na 11 km komt u langs Taizé, een grote, oecumenische kloostergemeenschap. De gehele route fietst u over een voormalige spoorbaan.

Dag 6 - Van Chalon-sur-Saône naar Beaune 48 km
Het eerste deel fietst u, nadat u deze stad hebt verlaten, langs het Canal du Centre. Daarna maakt u de doorsteek naar de rivier de Saône die u noordoostwaarts volgt, richting Verdun-sur-le-Doubs. Vervolgens verlaat u de Saône om door middel van een nieuw aangelegde fietsroute door een prachtig natuurgebied naar Beaune terug te keren.

Dag 7 - Rondrit Nuits Saints Georges 47 km en/of vertrek
Deze rondrit gaat naar het bekende wijnstadje Nuits Saints Georges. Na een vlakke aanloop fietst u de terugweg door de beroemde wijngaarden Côte de Nuits van Bourgondië. Bij terugkomst in Beaune komt u langs het beroemde Hotel Dieu, wat zeker een bezoek waard is.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: