Fietsvakantie in Bordeaux Grand Cru

De Bordeauxstreek is een paradijs voor wijnliefhebbers én fietsers. U fietst over rustige landwegen door glooiende wijngaar­den, langs herenhuizen, kastelen en langs de oevers van de Gironde. U passeert de beroemdste châteaux in de Haut-Médoc, Côte de Bourg, Pomerol, Saint-Émilion en Entre-Deux-Mers, waar u rondleidingen kunt bijwonen en wijn kunt proeven. Overnachtingen in uitstekende hotels in bijvoorbeeld het pittoreske Saint-Émilion maken deze tocht compleet. De fietstocht eindigt in de haven- en wijnstad Bordeaux. Uw hotel ligt middenin het 18e eeuwse centrum. Met recht wordt wel gezegd dat Bordeaux na Parijs de mooiste stad van Frankrijk is, maar dan veel compacter, zodat u de stad prima te voet kan verkennen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 175 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, Dordogne rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 1.050
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Pauillac
De tocht begint in Pauillac in het hart van de Haut-Médoc, het belangrijkste wijngebied van de Bordeauxstreek.

Dag 2 Rondrit 14 km en van Pauillac naar Margaux (33 km)
Op de eerste fietsdag maakt u een rondrit langs de châteaux van drie van de vijf Premier Cru’s: Mouton Rotschild, Lafite-Rothschild en Latour. Deze wijnen worden sinds 1855 gerekend tot de beste  wijnen ter ­wereld. Vervolgens fietst u door de wijngaarden van vele Grand Crus Classés du Médoc naar Margaux. Dit kleine dorp is bekend bij elke wijnliefhebber.

Dag 3 Van Margaux naar Bourg of Virsac (31 of 43 km)
De volgende dag fietst u naar Lamarque waar u de boot neemt over de brede riviermonding de ­Gironde naar Blaye. De door Vauban herbouwde citadel van Blaye steekt majestueus uit boven de rivier. Over de rechter­oever van de Gironde fietst u door de wijn­streken ­Côtes de Blaye en Côtes de Bourg.  

Via de Route de la Corniche­, een smalle weg tussen hoge kliffen en de Gironde, fietst u naar Bourg-sur-Gironde. Door de strategische ligging op het punt waar de Dordogne en de Garonne samenvloeien in de Gironde, speelt het mooie dorp Bourg al eeuwen lang een belangrijke rol in de ­lokale geschiedenis. U verblijft hier in een kasteel of in een kasteel verderop in Virsac.

Dag 4 Van Bourg of Virsac naar Saint-Émilion (41 of 53 km)
De derde fietsdag rijdt u door de vermaarde wijngaarden van Fronsac, Pomerol (Pétrus) en Saint-Émilion. Net als op de andere fietsdagen passeert u vele ­herenhuizen. De route eindigt met een korte klim naar het op een heuvel gelegen Saint-Émilion, voor veel wijnliefhebbers een bedevaartsoord. De grond is hier zo geschikt voor wijnbouw dat de wijngaarden reiken tot aan de stadsmuren.

Dag 5 Rustdag of rondrit vanuit Saint-Émilion (16 of 34 km)
Deze dag heeft u ruim de tijd om dit goed bewaard gebleven middeleeuwse stadje te bezichtigen en te genieten van de Premiers Crus Classés. Ook kunt u een rondrit maken door de omgeving waar al sinds de 3e eeuw wijnbouw wordt bedreven. De stad en de nabije omgeving staan op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege het wijnlandschap en de historische monumenten.

Dag 6 Van Saint-Émilion naar Bordeaux (54 km)
Op de laatste fietsdag steekt u bij Branne de Dordogne over en volgt u 30 kilometer lang een fietspad over een voormalige spoorbaan door het prachtig landschap van de witte wijnstreek  Entre-deux-Mers. In het dorp La Sauve kunt u de abdij van Sauve-Majeure (11e eeuw) bezichtigen. Over een fietspad langs de Garonne­ bereikt u de haven- en wijnstad Bordeaux. U hotel ligt middenin het 18e eeuwse centrum. Met recht wordt wel gezegd dat Bordeaux na Parijs de mooiste stad van Frankrijk is, maar dan veel compacter, zodat u de stad prima te voet kunt verkennen.  

Dag 7 Vertrek

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: