Image
Grieks landschap bij de zee

Volop cultuur en natuur

Laat je betoveren door de Griekse gastvrijheid

Fietsvakanties Griekenland

Populaire fietsbestemmingen als Kefalonia, Zakynthos, Kreta, Kos en Rhodos bieden de perfecte combinatie van lekker weer, cultuur en heerlijk eten. Griekenland is steeds meer in opkomst als fietsbestemming en dat is niet voor niets. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

19 fietsreizen gevonden
Paleokastritsa Corfu
v.a. € 365

Fietsvakantie Corfu, Paleokastritsa

Griekenland Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 210 km
Rhodos Helios Griekenland
v.a. € 490

Fietsvakantie Rhodos Helios

Griekenland Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
2 van 5
8 dagen / 154 km
Griekenland Kefalonia
v.a. € 495

Het eiland van Kapitein Corelli

Griekenland Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 253 km
Evia Griekenland
v.a. € 520

Fietsvakantie Evia in Griekenland

Griekenland Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
3 van 5
7 dagen / 184 km
Athene Griekenland
v.a. € 549

Athene & Saronische Eilanden

Griekenland Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
2 van 5
8 dagen / 123 km
Corfu Griekenland
v.a. € 590

Fietsvakantie Griekenland - Corfu

Griekenland Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 180 km
Rhodos eiland Griekenland
v.a. € 600

Fietsvakantie Rhodos Elafos

Griekenland Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 217 km
Corfu Griekenland
v.a. € 670

Fietsvakantie op het eiland Corfu

Griekenland Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 223 km

Rijke geschiedenis en heerlijk eten

Tijdens de fietstochten door Griekenland ervaar je een oneindig aantal facetten van het land aan de Middellandse Zee. U fietst over prachtige fietspaden, omringd door prachtige olijfbomen, cipressen en pijnbomen. Geniet tijdens je fietsvakantie van het uitzicht op zee en imponerende bergen!

Zeer populair voor fietsvakanties in Griekenland zijn de eilanden, de routes zijn kort en leiden langs stranden en prachtige boulevards. Het eiland Naxos, het eiland Paros en het eiland Mykonos zijn leuke eilanden voor een gezellige fietsvakantie met vrienden of je partner. Het eiland Santorini is erg indrukwekkend met de route langs de vulkaan van het dorpje. Ithaca, Kalymnos, Lefkada en Meganisi bieden ook geweldige mogelijkheden voor fietstochten. Kreta is het meest geschikt voor gevorderde fietsers omdat de routes langer en sportiever zijn. Het Griekse vasteland beschikt over lange fietsroutes die ook interessant zijn om te fietsen. Voor fietsers die houden van de oude en moderne Griekse cultuur, heeft Peloponnesos onderweg veel interessante bezienswaardigheden: van oude tempels en Byzantijnse kloosters tot Venetiaanse huizen en verlaten dorpen.

Profiel fietsvakanties Griekenland

Op deze pagina vind je 20 fietsvakanties in Griekenland waarvan 19 individuele fietsvakanties, 1 groepsreis en 1 fietsvakantie vanuit een standplaats. Alle fietsvakanties zijn standaard inclusief bagagevervoer. De meeste fietsreizen duren tussen de 7 en 15 dagen en zijn ongeveer 200 km lang. Je fietst ongeveer 40 kilometer per dag. Het inspanningsniveau is over het algemeen eenvoudig tot licht inspannend want je fietst meestal door dorpjes, langs de kust en prachtige natuurgebieden.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Fortress of Palamidi (Nafplio)
  2. Canal d'Amour (Sidari)
  3. Antipaxi (Eiland op Griekenland)
  4. Navagio (Zakynthos)
  5. Temple of Zeus (Athene)

Eilandhoppen in Griekenland

Onze tochten per fiets en boot zijn zeer populair; ontdek de Ionische eilanden op de fiets en hop met de boot van het ene eiland naar het andere! Na een veelbewogen dag op de fiets, bereidt de Griekse keuken je 's avonds na elke route van de fietstocht culinaire hoogstandjes voor. Hoewel de Griekse eilanden op allerlei manieren adembenemend zijn, moet je ervoor zorgen dat je je bezoek goed plant om het beste uit je fietsvakantie te halen. De beste reistijd voor een fietsvakantie naar Griekenland valt tussen Pasen (meestal april) en eind mei, of van september tot half oktober. Gedurende deze tijden zijn diensten en voorzieningen actief, zijn de temperaturen zwoel en is het minder druk. Van juni tot eind augustus heb je warm weer en de meltemi (een droge noordenwind vanuit Egeïsche Zee). Dit zijn minder goede maanden om een fietsvakantie te plannen. In dit seizoen zijn veel veerboot routes niet meer actief en zijn de faciliteiten meer gericht op relax vakanties.

Kaart fietsroutes Griekenland

Bekijk onze interactieve kaart met de fietsroutes en regio's in Griekenland. Op de kaart worden de belangrijkste steden en eilanden zoals Corfu, Kreta en Rhodos weergegeven. Ook vind je hier de mooiste bezienswaardigheden Antipaxi, Navagio en Canal d'Amour.

Griekse feesten en een unieke cultuur

Afhankelijk van welke Griekse eilanden je hoopt te bezoeken, is het een goed idee om ook de lokale kalenders voor panigiria te bekijken. Deze Griekse feesten worden georganiseerd door kerken en kloosters in alle steden in Griekenland. Deze unieke culturele ervaringen worden georganiseerd tijdens het Grieks paasfeest wat valt tussen eind april en begin mei.Tijdens een fietsvakantie waarbij je van eiland naar eiland hopt is alles tot in de nopjes geregeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de dienstregeling van de veerboten aangezien de reisaanbieder dit allemaal heeft geregeld. Ook fiets je prachtige routes door natuur en langs pittoreske dorpjes op de eilanden van Griekenland.

Corfu, een stad met prachtige badplaatsen

Met bruisende toeristische plekken, landelijke dorpjes, bergtoppen en kustlijnen, biedt het Griekse eiland Corfu een schat aan prachtige vakantiemogelijkheden. Voor fietsers zijn er talloze mogelijkheden die het eiland biedt dankzij fantastische wegen voor fietsers en een exclusief netwerk van fietspaden door prachtige natuur en pittoreske dorpjes. Corfu biedt heerlijk zacht weer gedurende de winter en zonnige warme dagen in de zomer, een populaire uitvalsbasis voor fietsers gedurende het gehele jaar. De beste tijd om door de regio te fietsen is echter in het voorjaar en de vroege zomer, rond mei en juni, aangezien deze maanden aangenaam warme temperaturen van rond de 18 °C bieden, met weinig regen.