Fietsvakantie Fietscruise Passau - Wenen - Passau, autoreis - Luxe - 8 dagen

Het Donau fietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets-vaar vakanties komt een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Linz en Wenen zijn de uithangborden van deze fietsvakantie. Ontspannen fietsen terwijl op de Donau uw varend hotel met u meereist.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 272 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Fietscruise
Omgeving
Oostenrijk, Donau, Passau-Wenen rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 699,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

VRIJDAG
Heenreis en inschepen

Op eigen gelegenheid naar Passau om in te schepen. Vanaf 16.00 uur is er een welkomstdrankje en om 18.30 uur gaat de Primadonna varen.
Gezicht op Passau 

ZATERDAG - Schlögener Schlinge – Linz 56 km
Door het schitterende Donaudal fietst u naar het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, een leuke pauzeplaats. Door het natuurgebied “Rutzinger Au” fietst u naar Wilhering. Neem de tijd om het klooster met de 1000 engeltjes te bezoeken. Via Ottensheim naar Linz. Diner aan boord met uitzicht op het interessante lichtspel van het Kunstmuseum.

ZONDAG - Linz – Grein 58 km
Vandaag fietst u langs de kastelen Pragstein en Wallsee naar het barokke stadje Grein met de prachtige historische binnenstad. Geniet om ca. 17.00 uur van het klassieke hits concert in de ridderzaal van de Greinburg.

MAANDAG - Ybbs - Gottsdorf - Spitz 50 km
Vanaf de dubbelstad Ybbs/Persenbeug fietst u over Gottsdorf en Emmersdorf naar de romantische Wachau. Maak een pauze in het prachtige langs de route gelegen Dürnstein. Geniet van de kleine wijndorpjes met schitterende wijnhellingen waar u doorheen fietst. Misschien brengt u wel een bezoek aan een heurige. U fietsdag eindigt in het wijnbouw dorp Spitz waar de Primadonna weer op u ligt te wachten.

DINSDAG - Hainburg - Kastelen rondrit 40/55 km
Na enkele fietskm's langs de Donau heeft u al het eerste hoogtepunt van deze dag een rondleiding door het keizerlijke jachtslot Eckartsau. Daarna weer op de fiets naar het grootste van de zes Marchfeldkastelen. Schloss Hof is een schitterend gebouw met een mooie barok tuin (entree ca, €18 per persoon).

WOENSDAG - Wenen 20 km
’s Morgens kunt u deelnemen aan een citysightseeing per bus ca. 2 uur (incl. ) Na de lunch kunt u zelfstandig met een routebeschrijving op de fiets een rondrit maken door Wenen. Hierbij is de entree van de schatkamer van de Hofburg inclusief. Ook de avond kunt u in Wenen doorbrengen. De Primadonna vertrekt om 23.00 uur.

DONDERDAG - Krems - Pöchlarn 48 km
Voor dat u aan uw fietsroute begint loont het de moeite om een rondrit door de 1000 jarige stad te maken. Daarna fietst u door de wijngaarden van de Wachau naar Pöchlarn. Tip ga in Spitz met de pont naar de zuidelijke oever om richting het beroemde klooster van Melk te fietsen. Tijdens het diner begint de Primadonna aan zijn terug vaart naar Engelhartzell.

VRIJDAG - Ontscheping en terugreis
Aankomst in Passau. Na het ontbijt is de ontscheping om ca. 09.00 uur.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: