Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Hét klassieke gedeelte van de Donauradweg en een verrassend leuke en mooie fietstocht in Oostenrijk. De ideale tocht om als eerste fietsvakantie te proberen, maar ook om te genieten van het romantische Oostenrijk. De makkelijk te fietsen route is veelal autovrij en brengt u door gezellige dorpen en steden op beide overs van de Donau, maar ook langs vele culturele bezienswaardigheden. De lieflijke natuur is mooi afwisselend en de inwendige mens hoeft niets tekort te komen. Voor een actieve en verzorgde fietsvakantie zonder overbodige luxe, maar van een prima kwaliteit, kiest u voor de pensions-variant. Kijk voor meer informatie op Fietsvakanties.nl/donau

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 299 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Oostenrijk, Donau rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 420
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Passau
De fietsvakantie langs de Donau begint in Passau. De Altstadt van Passau is prachtig gelegen op een landtong bij de samenvloeiing van de Donau en de Inn. Enkele voorname bezienswaardigheden zijn de barokke St. Stephan Dom met het grootste kerkorgel ter wereld, de St. Paulskirche, het Alte Rathaus en de Veste Oberhaus, vanwaar u een schitterend panorama over de stad, de rivieren en de omringende beboste heuvels heeft.

Dag 2 Van Passau naar Obermühl/ Untermühl (57 km)
Vanaf de Inn-Promenade fietst u naar de brug over de Donau en begint u aan de eerste kilometers van uw fietstocht. U komt langs de beboste heuvelflanken met verschillende kasteelruïnes en ziet al snel het begin van de schitterende Donauschlinge, een grote en imposante kronkel in de rivier. Langs deze kronkel is de natuur op z'n mooist. De eerste eerste etappeplaats van uw fietsvakantie is hier vlakbij, Obermühl. 

Dag 3 Van Obermül/Untermühl naar Linz (36 km)
Voorbij de grillige meanders in de beboste heuvels komt u in een streek met grote carréboerderijen. Behalve een laatgotische kerk en het 16e eeuwse kasteel kunt u in het 1200 jaar oude schippersstadje Aschach de fraai kleurrijke gevels van de koopmanshuizen bewonderen. Aan de Donaupromenade zijn heerlijke terrassen om te pauzeren, bijvoorbeeld in Linz, waar u ook overnacht. 

Dag 4 Van Linz naar Grein (63 km), transfer naar Bad Kreuzen
De derde dag van uw fietsvakantie brengt u naar Bad Kreuzen, vlakbij de mooie plaats Grein. Hier vindt u op het marktplein weer fraai geornamenteerde gevels en het gaaf bewaarde vroeg-classicistische Stadttheater uit 1790. In de laatgotische burcht Greinburg vindt u een mooie binnenplaats met arcaden, een Theater in renaissance stijl, twee pronkzalen en het Schiffahrtsmuseum. In de buurt van Grein volgt u een mooie fietsroute langs de hellingen van de Strudengau, waar de Donau zich in nauwe bochten tussen steile heuvels wringt. Vroeger was dit een gevaarlijke vaarroute vanwege de vele draaikolken, 'strudels'. Nu komt u langs tal van aardige plaatjes in een mooie omgeving: Ybbs, Persenbeug, Marbach, Klein Pöchlarn en Pöchlarn.

Dag 5 Van Bad Kreuzen naar Aggsbach (56 km)
Bij Melk kunt u het beroemde Benedictijner Klooster uit 1736 bezoeken. Dit is een zeer rijke barokke kloosterkerk met de vermaarde bibliotheek met meer dan 8000 boeken. Na Melk maakt u een fietstocht door de prachtige wijnstreek Wachau, met als etappeplaats Aggsbach.

Dag 6 Van Aggsbach naar Tulln (52 km)
Onderweg naar Krems komt u door het beroemde stadje Dürnstein. De kleine fraaie Altstad ligt aan de voet van de gelijknamige kasteelruïne, waar ooit Richard Leeuwenhart gevangen zat. Het is heerlijk om er rond te wandelen langs de mooie herenhuizen, het gotische raadhuis en over het wandelpad buiten de stadsmuur langs de Donau. Na Krems fietst u door naar Tulln, een vroegere Romeinse nederzetting met een gezellig centrum. Op de zuidoever kunt u langs de zijrivier de Traisen een ommetje maken van vijf kilometer naar het aardige stadje Traismauer.

Dag 7 Van Tulln naar Wenen (35 km)
De laatste dag van uw fietsarrangement fietst u precies op de grens van het vlakke Au-landschap en de heuvels van Klosterneuburg, de agglomeraties van Wenen binnen. Over de fietsroute langs het Donaukanaal fietst u eenvoudig en aangenaam naar de historierijke Altstad van Wenen, hier eindigt uw fietsvakantie langs de Donau.

Dag 8 Vertrek of verlenging
U reist per trein of bus terug naar Passau. Of kiest u ervoor een extra nacht in Wenen te blijven?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: