Fietsvakantie Hollands Waterlandschap - 7 dagen

Deze fietstochten gaan door het waterrijke West-Nederland, het groene gebied dat tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag in ligt. Dit fraaie cultuurlandschap is ontstaan na eeuwen van veen-afgravingen en inpoldering. De natuur van dit gebied wordt tegenwoordig hoog gewaardeerd en is daarom beschermd. Het is er, wellicht onverwacht, nog heerlijk rustig. De rust en stilte worden aangenaam afgewisseld met oude stadjes en dorpen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 332 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 375,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Utrecht, evt. rondrit naar Amelisweerd en Rhijnauwen 21 km

In de binnenstad vindt u unieke werfgrachten, historische kerken en musea. U kunt de aankomstdag gebruiken om de bezienswaardige binnenstad van Utrecht te bekijken of om een korte, maar aantrekkelijke fietsrit maken.

Dag 2 Van Utrecht naar Weesp/Muiderberg 42 of 43 km

Na de overnachting in Utrecht volgt u de loop van de Vecht langs de sfeervolle dorpen Maarssen, Breukelen, Loenen, Vreeland en Nigtevegt en een aantal buiten­plaatsen. In het pittoreske Oud-Zuilen kunt u een middeleeuws kasteel bezoeken. Aan de Loosdrechtse plassen kunt u aangenaam pauzeren. Uw hotel staat aan de oude sluiskolk van het historische stadje Weesp.

Dag 3 Van Muiderberg-Weesp naar Nieuwkoop 48/55 of 52/59 km

Daags erna fietst u langs het riviertje de Gein, door het landelijk gebied ten zuiden van Amsterdam langs poldermolens naar het schilderachtige­ dorp Abcoude. U passeert enkele forten van de Stelling van Amsterdam. Langs de Kromme Mijdrecht bereikt u het plassengebied van Nieuwkoop. Langs het riviertje de Meije komt u uiteindelijk bij uw hotel aan de Zuideinderplas.

Dag 4 Rondrit naar Leiden 47 of 64 km

In Nieuwkoop heeft u een extra dag en kunt u een rondrit fietsen door het plassengebied richting museumstad Leiden. U kunt deze ‘rustdag’ ook gebruiken om per kano of roeiboot het waterlabyrint van vaartjes en plassen te verkennen.

Dag 5 Van Nieuwkoop naar Gouda 26 of 29 km, evt. rondrit naar Schoonhoven 31 km

De dag erna fietst u langs de Reeuwijkse Plassen naar het sfeervolle Gouda, met monumenten, grachtjes en pleinen. U heeft volop de tijd om hier rond te kijken want de fietsrit is deze dag kort. Liefhebbers kunnen vanuit Gouda aansluitend een fietsroute naar het zilverstadje Schoonhoven, gelegen aan de Lek fietsen.

Dag 6 Rondrit naar Kinderdijk 51 of 58 km

De langere rondrit gaat naar het bekende Kinderdijk. Rond 1750 zijn hier 19 molens gebouwd, die goed onderhouden en in bedrijf zijn. Ze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 7 Van Gouda naar Utrecht 56 km en vertrek

De laatste dag gaat u over de dijken langs de Hollandse ­IJssel naar Oudewater. Langs een prachtig kronkelwatertje, monumentale boerderijen en een verborgen kasteeltje bereikt u de vestingstad Woerden, die werd beschouwd als de ’sleutel tot Holland’. Nog geheel intact is de fraaie vesting singel die de historische kern omgeeft. Via kasteel De Haar bij Haarzuilens­ keert u terug naar Utrecht.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: