Fietsvakantie Een kijkje in de Kop van Noord-Holland - 7 dagen

De Kop van Noord-Holland en het Waddeneiland Texel zijn de smaakmakers op deze route: kilometerslange zandstranden zonder openingstijden, hoge duinen, groene polders en in het voorjaar natuurlijk de kleurrijke bollenvelden. Geniet van zeehonden kijken en een bezoek aan één van de vele gezellige bad-, vissers- of havenplaatsjes.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 195 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 575,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Alkmaar
Reis op eigen gelegenheid naar Alkmaar. Tijdens een wandelingetje door het geschiedenisrijke Alkmaar met zijn bekende kaasmarkt en bierkade, komt u meteen in de stemming voor deze fietstocht.

Dag 2:    Alkmaar - Hoorn (45 km)
Vandaag wordt er van Alkmaar, de bekende kaasstad, naar de IJsselmeerkust gefietst. De route gaat door het binnenland in een enigzinds rechte lijn naar Hoorn. In Hoorn, een prachtige oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw, staat uw hotel.

Dag 3:    Hoorn - Medemblik (49 km)
Knusse dorpen en vooral ook ruimte en rust, vindt u nog steeds in het gebied dat West-Friesland heet. Onderweg stolpboerderijen en molens, boomgaarden en bloembollenvelden, en akkers met uiteenlopende gewassen. U fietst over de oude zeedijk met onafgebroken zicht op het IJsselmeer en bereikt de monumentale haringstad Enkhuizen met haar openlucht Zuiderzee Museum. U zou wel willen blijven, echter het laatste stuk naar de oudste West-Friese stad Medemblik moet ook nog worden afgelegd.

Dag 4:    Medemblik - Den Helder (57 km)
U verlaat de mooie vesting- en havenstad Medemblik met pijn in het hart en fietst door de Wieringermeer richting Den Helder. Ten zuiden van deze stad ligt het grootste bloembollengebied van de wereld. In het voorjaar treft u hier één grote, kleurrijke zee van tulpen en andere bloemen. In Den Helder, uw overnachtingsplaats, neemt u morgenvroeg de veerboot naar het Waddeneiland Texel.

Dag 5:    Rondje Texel
Texel, het grootste Waddeneiland, heeft een prachtige natuur. Het is dan ook heerlijk om dit eiland per fiets te doorkruisen. Er zijn verschillende knooppuntenroutes, waaronder één langs het schitterende natuurgebied De Slufter, de enige plek in Nederland waar de zee nog ongehinderd het land kan binnenstromen. Een wandeling aldaar is een ware belevenis. Een ‘harinkje happen’ in de haven voor u de terugreis naar Den Helder aanvaardt, maakt uw bezoek aan tijdloos Texel helemaal af.

Dag 6:    Den Helder - Alkmaar (58 km)
Vanuit Den Helder fietst u naar Callantsoog, een prachtige badplaats met misschien wel het mooiste strand van Nederland. U passeert de nabijgelegen Hondsbossche Zeewering en het fraaie Zwanenwater. Wat verderop volgt Petten en de mooie badplaatsen Bergen en Egmond aan Zee. Met de zilte zeewind door de haren fietst u door bos en duin langs de Noordzeekust terug naar Alkmaar.

Dag 7:    Vertrek na het ontbijt
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie in de Kop van Noord-Holland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: