Fietsvakantie 'Rondje IJsselmeer' - 6 dagen

Een Tour d'IJsselmeer snoepend van twee walletjes, fietsend en varend, want de Hollander van weleer ging bij voorkeur met de boot. Fietsend over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes en door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u wél lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 295 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, IJsselmeer rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 460,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Huizen - Volendam (ca. 57 km)
De start van uw Rondje IJsselmeer fietsvakantie! Fiets, na afgifte van uw bagage in Huizen voor 10.00 uur, naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. U bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden.

Dag 2:    Volendam – Enkhuizen (ca. 52 km)
Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. U trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Enkhuizen, uw bestemming van vandaag, was voor de Afsluitdijk dé haringstad van Nederland. Veel schepen van de 'bruine vloot' hebben hier nog steeds hun thuishaven. In het historisch centrum of aan de haven is het hier lekker vis eten.

Dag 3:    Enkhuizen - Lemmer (Veerboot + ca. 30 km)
Wilt u even terug in de tijd? Bezoek dan, voor u verder gaat, het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Hier vertrekt ook de veerboot die u in 1½ uur over het IJsselmeer naar het Friese Stavoren brengt. Vanuit deze prachtige Hanzestad gaat het door licht glooiend landschap, soms door bos, naar uw volgende overnachtingsplaats: Lemmer. Strijk hier neer op een gezellig terrasje aan de kade en laat u lekker verwennen door de Lemsters.  

Dag 4:    Lemmer – Kampen (ca. 63 km)
Vandaag door Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en prachtig Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar Hanzestad Kampen. 

Dag 5:    Kampen – Harderwijk (ca. 43 km)
In de voormalige tabaksstad Kampen kunt u nog delen van de 14e eeuwse stadsmuur vinden. Vanaf Kampen gaat het eerst richting het water. Langs het Drontenmeer en het Veluwemeer voert de route via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk.

Dag 6:    Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)
Vandaag hopelijk geen wind tegen! U fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek veen ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste landschappen van Nederland. Vervolgens bereikt u fraai Bunschoten-Spakenburg, met ooit zo'n 200 botters in de haven. Toch leeft men hier nog grotendeels van de vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt uw Rondje IJsselmeer fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: