Fietsvakantie Pieterpad etappe 2 van Hellendoorn naar Boxmeer - 4 dagen

Dit deel van het 500 km lange 'Pieterpad op de Fiets' voert je van de Sallandse heuvelrug, via het golvend Montferland over de Nijmeegse stuwwal heen. Onderweg fraaie kastelen, historische landschappen en wilde natuur rond de Rijn. Een heerlijk traject door de provincies Overijssel en Gelderland, waarbij de fraaie gids 'Fietsen langs het Pieterpad' je leidraad vormt op weg naar de oevers van de Maas.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 174 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 309,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Hellendoorn
Aankomst in Hellendoorn, het startpunt van dit Pieterpad traject. Ben je op tijd? Dan is het de moeite waard om naar het bezoekerscentrum 'Buitencentrum Sallandse Heuvelrug' te fietsen (15 min) en vanuit daar een wandeling of fietstochtje te maken.

Dag 2: Hellendoorn - Almen (45 km)
Eerst wat eenvoudig klimmen en dalen naar de levendige textielstad Nijverdal. Dan door het grootste, droge heidegebied van Europa: de Sallandse heuvelrug, leefgebied van bijzondere vogels zoals roodborsttapuit, nachtzwaluw en het iconische korhoen. Over de golvende, slingerende paadjes is het heerlijk fietsen. Geniet van weidse uitzichten en bezoek op de Holterberg het natuurmuseum met zijn unieke diorama's. Na Holten begint de feodale Graafschap: een historisch, bosrijk landschap in vorige eeuwen vormgegeven door de adel. Nabij het fraaie 18e eeuwse Huis Verwolde, met zijn smaakvolle theetuin, ga je op zoek naar de dikke boom, een 450 jaar oude eik. Je passeert het Twentekanaal en arriveert in Almen, een rustiek dorpje in de Achterhoek en bekend door de gedichten van de dichter Staring.

Dag 3: Almen - Ooij (84 km)
Eerst met een zelfbedieningspontje over de Berkel en dan even Huize Enzerinck bewonderen voor je het 8-kastelendorp Vorden binnen fietst. Via een prachtig fietspaadje naar kasteel Vorden, een imposant middeleeuwse bouwwerk met een gezellige theetuin. Dan verder door het hier zo karakteristieke coulissenlandschap van bosjes, bomenlanen, kleine akkers en weidevelden, gescheiden door houtwallen. Bewonder het 18e eeuwse Huis de Kiefskamp in Lodewijk XVI-stijl
en Huis 't Zelle, met haar unieke, 18e eeuwse lanenstelsel. Na Zelhem, met zijn oudheidkundig museum Smedekinck, doemt na enige tijd in de verte het heuvelachtige Montferland op. Fiets door het hoge Bergherbos om vervolgens na het Duitse plaatsje Elten af te dalen naar de Gelderse Poort, de bijzondere plek waar de Rijn de stuwwal heeft doorbroken. Door de waterrijke Ossenwaard en de nieuwe, vogelrijke natuur van Revensweert, bereik je tenslotte de brede rivier.
Een fietsveerpontje brengt je naar de overkant, naar Millingen aan de Rijn. Verder op pad door de ruige natuur van de Millingerwaard en het fraaie, fotogenieke Ooyse polderland met zijn grazige weiden, dijkjes, strangen en wielen. Maak een late stop in de bloemrijke Millinger theetuin of strijk wat later neer op het gezellige terras van Oortjeshekken.

LET OP: Deze lange etappe is in in te korten tot twee etappes met tussendoor een overnachting in Vethuizen, net onder Doetinchem. De dagafstanden worden dan 47km en 37 km. Je kunt bij boeking aangeven dat je tussendoor in Vethuizen wilt overnachten.

Dag 4: Ooij - Boxmeer (45 km)
In de verte verschijnen de contouren van de Nijmeegse stuwal, dat wordt klimmen en dalen over de 'zeven heuvelen' om 'wijndorp' Groesbeek te bereiken. De Canadese erebegraafplaats, het Bevrijdingsmuseum en de replica van een geallieerde glider op Klein Amerika herinneren je hier aan de laatste bloedige dagen van de Tweede Wereldoorlog. Door het schitterende Zevendal daal je af naar de Maasvallei, waar je vlak voor het levendige Gennep de ruïne van het historisch Genneperhuis, een voormalige burcht en versterkte vesting aan de monding van de Niers in de Maas aantreft. Het is nu niet ver meer naar Boxmeer.

Je kunt in het Hotel in Boxmeer je bagage oppikken (vanzelfsprekend kunnen wij hier een extra overnachting voor je boeken). Het treinstation ligt enkele minuten van het hotel.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: