Het Groene Hart

Hollandser dan het 'Groene Hart' bestaat niet. Dus niet vreemd dat dit fraaie, afwisselende polderland, gelegen tussen Nederlands grootste steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, werd aangewezen als Nationaal Landschap. Beleef Hollands Glorie in een notendop tijdens drie heerlijke fietsdagen in het groen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 350
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Utrecht
Reis op eigen gelegenheid naar Utrecht. Uw hotel in Utrecht ligt op korte afstand van het centrum.

Dag 2:    Utrecht - Amsterdam (63 km)
Over de prachtige fietspaden langs de oevers van de glorieuze Vecht fietst u naar Amsterdam. De fraaie landgoederen met hun tuinen en theehuizen, ooit toebehorend aan rijke kooplieden uit de 17e en 18e eeuw, zijn een lust voor het oog. Uw camera zal ongetwijfeld overuren maken. Amsterdam, uw eindbestemming van deze dag, behoeft natuurlijk geen uitleg. Echter éen ding is zeker: u hoeft niet te zoeken naar vermaak, Amsterdam vermaakt u.

Dag 3:    Amsterdam - Gouda (79 km)
Dwars door het Groene Hart gaat het vandaag naar kaas-, kaarsen- en stroopwafelstad Gouda. Een verbazingwekkend mooie fietstocht met weidse uitzichten en vrijwel alle kenmerken die op Neerlands visitekaartje te vinden zijn: trapgevelhuisjes, molens, wolkenluchten, bruggetjes, hekjes, kreken, vaarten, sloten, siertuintjes, landgoederen... en hopelijk ook nog wat koeien.

Dag 4:    Gouda - Utrecht (60 km)
Deze dag wordt u wederom getrakteerd op onvervalste Hollandse glorie. Het zal lastig worden om niet overal even te stoppen voor een rondwandelingetje, een kop koffie of een drankje. Met name in de levendige grachtenstad Utrecht, zal de verleiding moeilijk blijken te weerstaan. De stad Utrecht dankt haar karakter voor het grootste deel aan de prachtige grachten, die dankzij de zgn. werven met terrasjes direct aan het water nergens anders te vinden zijn. Hier kan men midden in de stad en ook nog aan het water op een terrasje van de dag genieten.

Dag 5:    Vertrek Utrecht
Na het ontbijt eindigt uw 'Groene Hart' fietsvakantie in Zuid-Holland.

 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: