Fietsvakantie Door het Catalaanse land - 8 dagen

Een heerlijke ontspannen fietsvakantie over de glooiende wegen van Baix Emporda. U fietst door het groene Catalaanse platteland, langs de azuurblauwe Middellandse Zee en door middeleeuwse dorpen. Fiets terug in de tijd terwijl u velden met zonnebloemen en tarwe, bossen met dennen en zelfs rijstvelden doorkruist. Onderweg komt u ook in Figueres, onlosmakelijk verbonden met Salvador Dalí. Zoals u gewend bent, is ook bij deze individuele fietsvakantie het bagagevervoer inbegrepen. Ook enkele transfers, kaartmateriaal en Engelstalige routebeschrijving worden voor u geregeld. Maar bovenal zorgen wij ervoor dat u in sfeervolle accommodaties overnacht waardoor u het echte Catalonië ervaart. Hieronder vindt u alle gedetailleerde informatie over deze fietsvakantie in Spanje door het Catalaanse land.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 195 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Spanje, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 609,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Corçà
U reist op eigen gelegenheid naar Corçà, indien u met het vliegtuig aankomt is de transfer vanaf Flaça treinstation naar het hotel inbegrepen. Tegen een meerprijs kunt u ook vanaf de luchthaven opgehaald worden.

Dag 2: Rondrit vanaf Corçà (17/31 km)
Dompel jezelf onder in de ambiance van Baix Empordà, fietsend door het traditionele en pittoreske landschap. Kleine moestuinen, mediterrane bossen, de middeleeuwse dorpskernen van Monells en Madremanya en het bijzondere kasteel-museum in Pubol, ooit door Dalí opgedragen aan zijn vrouw, Gala. Allemaal mogelijkheden voor deze prachtige dag.

Dag 3: Corçà - Peratallada (24 km)
De dag start met een korte beklimming door het bos waarna fietst u over overwegend vlakke wegen omringd door dorpjes bovenop natuurlijke heuvels. Deze uitgestrekte en vruchtbare agrarische regio werd lang gelden door de Iberiërs bewerkt. Zij introduceerden de nu karakteristieke cipresboom als windpaneel. In de avond heeft u de uitdaging om een van de 13 uitnodigende restaurants van Peratallada te selecteren voor het diner.  

Dag 4: Rondrit naar de Costa Brava (40 km)
Rustige landweggetjes leiden u door de mooie regionale hoofdstad Pals en vervolgens naar plaatsjes met illustere namen zoals Palafrugell, Llafranca en Calella de Palafrugell, een van de mooiste vissersdorpen langs deze kust. Een tip van onze kant: maak hier een stop voor een heerlijke lunch in een van de restaurants aan het strand. 

Dag 5: Rondrit door de vallei van de Ter (41 km)
Fiets gemoedelijk tussen de zandstanden van de Costa Brava en de groene rijstvelden van de delta met zo nu en dan een windmolen langs de weg. Vandaag even niet fietsen? Ontspan in het dorp Peratallada zelf of maak een wandeling door de nabijgelegen mediterrane bossen.

Dag 6: Peratallada - Sant Pere Pescador (38 km)
U fietst vandaag verder noordwaarts in de regio van Alt Empordà, door gemengde bossen, open landschappen en eindeloze boomgaarden. Maak zeker een stop bij de archeologische vindplaats Empuries om de Griekse en Romeinse ruïnes te bewonderen. Wandel daardna nog even door de middeleeuwse steegjes in Torroella de Mongrí. In de namiddag komt u aan in het charmante hotel in Sante Pere Pescador.

Dag 7: Rondrit naar Figueres en Aiguamolls Natural Park (37/53 km)
Op naar Figueres, het dorp waarvan de naam synoniem is met dat van Salvador Dalí. Bezoek het surrealistische schildersmuseum, maak een aangename wandeling langs de stad Rambla en bewonder het prachtige Augustijnenklooster net buiten de stad. Volg daarna de rivier de Muga naar het middeleeuwse stadje Castello d'Empuries. Later wordt u verwelkomd door het verfrissende groen van het natuurpark Aiguamolls de l'Emporda, waarvan de wetlands het thuis zijn van een belangrijke seizoensgebonden kolonie van watervogels.

Dag 8: Vertrek vanuit Sant Pere Pescador
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie in Catalonië. De transfer naar het treinstation in Figueres is inbegrepen, indien gewenst kunt u ook naar de luchthaven gebracht worden. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: