Image
dorpje in Zwitserland naast groot meer

Land van kaasfondue en treinen

Fietsen langs de rivieren en prachtige bergen

Fietsvakanties Zwitserland

Bekijk hieronder de beschikbare fietsvakanties door de Zwitserse Alpen of rondom de Bodensee, langs de Rijn, door Basel of door Zürich. De fanatieke fietsers kunnen ook nog kiezen voor een reis door het hooggebergte. Tijdens een fietsvakantie in Zwitserland kun je genieten van glooiende alpenweides, uitgestrekte bergmeren en knusse dorpjes. Onderweg kun je een tussenstop maken bij een van de bergrestaurantjes waar je kunt genieten van een Zwitserse kaasfondue. Voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser zijn er tal van fietsreizen. Foto's en bezienswaardigheden

11 fietsreizen gevonden
fietsen rondom de bodensee

Rondom de Bodensee 6 dagen

Duitsland, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 590,- p.p.

Fietsen waar drie landen samenkomen 7 dagen

Duitsland, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 636,- p.p.
Fietsen door 3 landen rond de Bodensee

Fietsen rond de Bodensee: klassieker door drie landen 7 dagen

Duitsland, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 636,- p.p.

Rondje Bodensee 8 dagen

Duitsland, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 738,- p.p.
Kerk Birnau aan de Bodensee

Rondom de Bodensee 8 dagen

Duitsland, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 749,- p.p.

Bodensee - landwegen, bossen en de waterkant 8 dagen

Duitsland, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 767,- p.p.
vuurtoren bodensee

Bodensee - Op de fiets door 3 landen 9 dagen

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 788,- p.p.

Lago Maggiore - Albergo Losone 4 6 dagen

Zwitserland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 950,- p.p.

Meren, natuur en prachtige valleien

Fietsvakanties in Zwitserland zijn voor ieder niveau toegankelijk, de meeste fietsvakanties hebben ondanks het bergachtige landschap een moeilijkheidsgraad tussen de 1 en 2. In Zwitserland zijn er prachtige streken met vlakke routes langs rivieren, bossen en meren. Denk bijvoorbeeld aan een rondje Bodensee of fietsen langs de Rijn. Geniet van de heerlijke gastronomie en cultuur van Zwitserland.

  Bodensee - Fietsvakantie door 3 landen

  Een rondje Bodensee is één van de meest populaire fietstochten van Europa. Je fiets voornamelijk door Zwitserland en Duitsland en een klein stukje door Oostenrijk. Tijdens deze tocht fiets je langs prachtige oevers en gezellige, culturele dorpjes. Met 270 fietskilometers is de Bodensee een perfecte bestemming voor 6 tot 8 dagen. De Bodensee route is goed ingericht voor fietsers en bestaat uit geasfalteerde, vlakke fietspaden. Naast al het moois wat de Bodensee te bieden heeft zijn er ook tientallen gezellige tussenstops voor een kop koffie of een drankje op één van de terrassen. Niet alleen de eet- en drink faciliteiten zijn goed geregeld rond de Bodensee. Ook worden er jaarlijks gezellige evenementen georganiseerd die veel toeristen en bewoners aantrekken. Denk hierbij aan de Bregenzer Festspiele, een openlucht opera show op het water. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan en is zeker een aanrader als je verblijft aan de Bodensee. Op www.fietsvakantie-bodensee.nl vind je uitgebreide informatie over Bodensee fietsreizen.

  Top 5 bezienswaardigheden

  1. Rijn
  2. Basel
  3. Zürich
  4. Jungfrau (Bern)
  5. Kasteel van Chillon (Veytaux)

  De Rijn - Diverse landschappen en historische steden

  Europa kent tal van fietsroutes langs een rivier. Toch is de Rijn een van de mooiste fietsroutes als het gaat om fietsen langs het water. Dit komt omdat de Rijn een zeer divers gebied is. Er zijn bijvoorbeeld routes waarbij je door 4 landen fietst. Dan zijn er nog diverse landschappen zoals de Alpen, Bodensee, Boven-Rijn maar ook historische steden Chur, Basel en Konstanz die betoveren. Al deze elementen maakt de Rijn één van de mooiste fietsroutes van Europa. Bij fietsvakanties langs de Rijn fiets je elke dag ongeveer 50 tot 60 kilometer door natuur en authentieke dorpjes. Je verblijft in prachtige hotels en bij alle fietsreizen wordt de bagage met een bus naar het volgende hotel gebracht.

  Fietsroutes en bezienswaardigheden Zwitserland

  Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroutes en bezienswaardigheden in Zwitserland. Ook vind je hier de belangrijkste steden zoals Zürich, Genève, Bazel en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Genève en Lago Maggiore.

  Basel - Een mix van stad en natuur

  Basel heeft genoeg te bieden als het gaat om fietsen. Je kunt ervoor kiezen om een stadstour te doen waarbij je alle culturele plekken en mooiste gebouwen gaat bekijken, of je kiest voor een route net buiten Basel waarbij je prachtige natuur kunt beleven en langs eeuwenoude kastelen en ruïnes komt. Ook buiten Basel zijn er prachtige tussenstops, je kunt er heerlijk op een terrasje zitten waarbij je uitkijkt over een natuurlandschap met overal bossen en bomen en waar links en rechts een kasteel boven de bomen uitsteekt.

  Zurich - Historie van Zwitserland

  Zürich is de grootste stad van Zwitserland en tevens het epicentrum als het gaat om financiën en de economie. Niet alleen de economie is hier in de trek, ook het fietsen is zeer aantrekkelijk in Zürich. Je fietst langs de grootste banken van Europa, maar ook kom je langs musea en gezellige terrasjes. Zürich is zeer divers en heeft voor ieder wat wils. In Zürich zul je de geschiedenis van Zwitserland herbeleven op de fiets!