Fietsvakantie Langs de Zwitserse Rhône - 8 dagen

De Zwitserse Rhône combineert drie zeer verschillende landschappen tussen Oberwald en Genève. In de Goms is het landschap meestal heuvelafwaarts met enkele hellingen. Vanaf Brig breidt het Rhônedal zich uit. Nergens in Zwitserland schijnt de zon vaker dan hier in Wallis.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 235 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Zwitserland, Rhône rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.150,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Oberwald of Ulrichen
Reis op eigen gelegenheid naar Goms, de uitgestrekte vallei van de jonge Rhône, met zijn opmerkelijke gebrande houten huizen.

Dag 2:    Oberwald of Ulrichen - Brig (ca. 45 - 50 km)
De Rhône wordt in dit deel van Zwitserland nog 'Rotten' genoemd. U fietst door de zonnige, hoge vallei richting Brig. 's Avonds kunt u een bezoek brengen aan het Wereld Natuurforum in het naburige dorp Naters, met informatie over de regio Jungfrau-Aletsch, die op de erelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 3:    Brig - Sierre of Sion (ca. 40 - 60 km)
De Valais-vallei wordt breder, en de zom komt door de droge berghellingen. Tussen Leuk en Sierre ziet u een onhandelbaar stuk van de Rhône, en het Pfynwald. Dit is een natuurreservaat op een enorme puinhoop, waar in 2020 een snelweg aangelegd zou worden.

Dag 4:    Sierre of Sion - Martigny (ca. 30 - 50 km)
De stad Sion toont zijn historische kastelen, kerken en herenhuizen. In het onderste Rhônedal domineren de 'Dents du Midi' het hooggebergte. Het is een wereld van boomgaarden en wijngaarden. 

Dag 5:    Martigny - Montreux of Vevey (ca. 50 - 60 km)
Een ronde toren bewaakt Martigny, St-Maurice en het smalste punt in de vallei. Hoge bergen en laaglanden, nog steeds verborgen achter de breedte van Lac Léman. Vervolgens komt u bij het fort van Chillon in het water.

Dag 6:    Montreaux of Vevey - Morges of Nyon (ca. 40 - 65 km)
Lac Léman is een kleine zilverachtige zee omgeven door besneeuwde toppen en wijngaarden. Langs de kust fietst u onder andere door de metropool van Lausanne, ook wel de 'Olympische stad' genoemd, of het levensbloed van de bevolking van Vaud.

Dag 7:    Morges of Nyon - Genève (ca. 30 - 60 km)
U fietst boven de terrasvormige wijngaarden La Côte, langs Morges, Rolle en Nyon. De open oever van het meer wordt schaarser, en de villa's en jachten worden groter. Al snel kondigt de kosmopolitische stad Genève zich aan met boulevards. De 140 meter hoge waterfontein 'Jet d'eau' is zeker een bezoekje waard.

Dag 8:    Vertrek vanuit Gèneve
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie langs de Zwitserse Rhône.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: