Fietsvakantie langs de Maas van Maastricht naar Sedan - 8 dagen

Deze bijzondere fietsvakantie dicht bij huis volgt de relatief onbekende route langs de Maas. Je fietst van Limburg, via België, tot in Noord-Frankrijk. Ondanks het glooiende landschap rijd je, op een enkel klimmetje na, toch een vlakker route. 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
België, rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 669,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1
Maastricht of ‘s Gravenvoeren


Aankomst in Maastricht of ‘s Gravenvoeren; ontvangst met koffie en vlaai als welkom. Je auto kun je bij het hotel parkeren. Bij tijdige aankomst is er tijd genoeg voor een stadswandeling en kun je genieten van de ‘zuidelijke flair’ in de oudste stad van Nederland. Indien er sprake is van een huurfiets, zal deze in het hotel voor je klaar staan.


Dag 2 - Reisafstand 35 km
Maastricht of ’s Gravenvoeren - Luik


Zet koers naar schilderachtig Eijsden en verlaat Nederland met het veer 'De Cramignon'. Passeer knus Visé en fiets het laatste deel langs imposante, bedrijvige industrieterreinen. Verrassend is het prima fietspad dat je veilig het verassend mooie Luik, ofwel ‘Vurige Stede’, binnen voert.


Dag 3 - Reisafstand 75 km
Luik - Namen


Via Saint-Nicolas en Flémalle naar Engis, waar je het fietspad langs de Maas volgt richting Seraing, bekend om zijn kristalfabriek ‘Val Saint Lambert’. Over rustige weggetjes bereik je het charmante Huy (bij wielerliefhebbers bekend van de ‘Muur van Huy’), een absolute aanrader voor een lunchstop alvorens je koers zet naar Namen.


Dag 4 - Reisafstand 30 km
Namen – Dinant/Anhée


Het wordt een korte etappe dus tijd genoeg voor een stadswandeling door historisch Namen en om onderweg een kijkje te nemen in de prachtige ‘Tuinen van Annevoie’. Volg hierna de linker Maasoever in zuidelijke richting naar het leuke, toeristische Dinant.


Dag 5 - Reisafstand 55 km
Dinant/Anhée – Haybes


Tot aan de Belgisch-Franse grens nabij Givet volg je grotendeels de route langs de rivier. Eenmaal op Franse bodem maak je gebruik van de unieke ‘Voie Verte Trans-Ardennnes’ aangelegd over een oude spoorwegbedding tot in Haybes, een pareltje aan de Maas.


Dag 6 - Reisafstand 57 km
Haybes – Charleville-Mézières


Volg de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ verder langs de Maas. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt op de route is het mooie Monthermé. Eindpunt is de historische dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad voor de militairen en Charleville voor de bourgeoisie.


Dag 7 - Reisafstand 34 km
Charleville Mézières – Sedan


De laatste rit voert langs de Maas over de heerlijke ‘Voie Verte Trans Ardennes’ door een schilderachtig landschap naar de voormalige bisschopsstad Sedan, zeer bekend vanwege één van de grootste burchten van Europa.


Dag 8
Bustransfer Sedan – Maastricht / ‘s Gravenvoeren


Geniet van een ‘laat’ ontbijt. In de namiddag brengt een luxe touringcar je voor een transfer (incl. fiets en bagage) naar het hotel waar je de reis bent begonnen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: