Fietsvakantie Fietscruise Donau Passau-Wenen-Passau - 8 dagen

Laat je meevoeren langs de hoogtepunten van de Donau, van Passau in Duitsland tot Wenen in Oostenrijk. Tijdens deze fietscruise geniet je altijd van het prachtige rivierenlandschap: al fietsend langs de oevers en vanaf het schip de Primadonna.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietscruise
Omgeving
Duitsland, Passau-Wenen rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.500,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 840 km - Utrecht - Passau
Op naar het Duitse Passau, fraai gelegen tussen de rivieren de Inn, Ilz en Donau. Neem je een kijkje bij ’s werelds grootste orgel in de Dom of drink je een biertje in een typisch Beierse biertuin? Je rijdt naar het Donau Touristik Informatiepunt* voor de transfer naar de Primadonna (je eigen fiets dien je zelf bij het schip te brengen). Welkomstdrankje vanaf ongeveer 16.00 uur op het schip, rond 18.30 uur gaan de trossen los!

Dag 2 - Reisafstand 56 km - Schlögen - Linz
In de ochtend krijg je je huurfiets in Schlögen. Je fietst van het natuurwonder Schlögener Schlinge door de onbewoonde Kaiserau naar de barokke markt in Aschach en via Ottensheim naar Linz. 

Dag 3 - Reisafstand 57 km - Linz - Grein
Het fietspad vanaf Linz (bekend van de Linzer Torte) leidt direct vanaf de aanlegsteiger het platteland in. Je passeert de Pleschinger See en fietst langs de kastelen Pragstein (tegenwoordig museum), Wallsee en Greinburg. Het varende hotel wacht in de barokke stad Grein. In de late namiddag woon je het ‘Klassik Hits Konzert’ bij in de Ridderzaal van de geliefde Greinburg.

Dag 4 - Reisafstand 50 km - Ybbs/Persenbeug - Spitz
Vanuit het tweelingstadje Ybbs/Persenbeug fiets je via Gottsdorf en Emmersdorf aan de noordkust in de Wachau. Al snel bereik je de Wachause wijndorpen en het rustige wijnoord Spitz, waar het schip voor anker ligt.

Dag 5 - Reisafstand 40 km - Hainburg en omgeving
Ook vandaag wacht je weer een prachtige fietsroute met volop natuur en kastelenpracht, zoals Schloss Ecartsau en Schloss Hof. Ook is het mogelijk de route te verlengen en een kijkje te nemen in buurland Slowakije.

Dag 6 - Wenen
’s Ochtends is er een stadsrondleiding door Wenen (ongeveer twee uur) met 
Start en einde in de buurt van het cruiseschip. Na de lunch heb je tijd om Wenen verder te ontdekken. 

Dag 7 - Krems - Pöchlarn
Voordat je Krems verlaat, is een rondleiding door de duizend jaar oude stad de moeite waard. Neem de tijd en bezoek het Karikatuurmuseum, de New State Gallery of de prachtige oude stad. 

Dag 8 - Passau
Aankomst in Passau rond 9.00 uur. Ontscheping na het ontbijt. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door