Fietsvakantie Rügen schiereiland - Oostzeekustgebied Duitsland - 8 dagen

Het schiereiland Mönchgut is gelegen aan de oostzijde van het Eiland Rügen. U komt terecht in het prachtige Oostzeekustgebied welke wordt gekenmerkt door de schitterende natuur, de talrijke badplaatsen, prachtige uitkijkpunten, mooie stranden, gezellige vissersdorpjes en vele musea, kastelen en herenhuizen met hun parken en tuinen. Vanuit de gezellige badplaats Göhren, gelegen op het schiereiland Mönchgut, kunt u via prachtige, deels wat heuvelachtige, fietsroutes alle bezienswaardigheden ontdekken.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 190 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag
Omgeving
Duitsland, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 629,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

ZONDAG

Aankomst in het AKZENT Waldhotel Göhren op het schiereiland Mönchgut. Gohren ligt in de meest oostelijke punt van het schiereiland Rugen. De badplaats is omgeven door weiden, velden (kloosterlanderijen) en oerbossen. U kunt uw auto parkeren in de garage van het hotel (exclusief, ca €9,- per auto per dag).

MAANDAG
Reddevitzer Höft - Middelhagen 34 km

Via een licht heuvelachtige route fietst u over fietspaden via het openluchtmuseum naar de badplaatsen Thiessow, Mariendorf en Reddevitz. Via dezelfde route fietst u weer terug naar uw hotel.

DINSDAG
Schmachter See en badplaatsen 37 km

Via de Baaber Heide, met zijn vele naaldbomen, naar de Selliner See en naar Serams. Via de Schmachter See fietst u naar de badplaats Binz welke een historische architectuur heeft. Na een bezoek aan Binz fietst u weer terug naar uw hotel.

WOENSDAG
Watermolen en Putbus 39 km

Naar het nabijgelegen Baabe en verder landinwaarts via Seedorf, vervolgens een korte klim naar Mole Lauterbach en naar Putbus. Putbus is de jongste stad op het eiland Rügen en daarnaast ook de oudste badplaats van het schiereiland. Deze plaats wordt ook wel Rose City genoemd omdat veel historische gebouwen worden gesierd door omvangrijke rozenstruiken. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het kasteelpark.

Via de baai van Stresower fietst u weer terug naar Rügen.

DONDERDAG
Göhren 8 km fietsen of rustdag

Vandaag maakt u een fietstocht naar de MS Luise, gebouwd in 1906, een volledig ingericht museumschip. U fietst verder naar de Barnsteinpromenade.

Kiest u vandaag liever voor een rustdag? In dat geval kunt u heerlijk ontspannen in de wellnessafdeling van het hotel waar u de beschikking heeft over onder andere een binnenzwembad, sauna, jacuzzi, stoombad en infraroodcabine.

VRIJDAG
Sassnitz en natuurpark Jasmund 50 km

Met de fiets langs het meer naar Binz naar de beruchte Prora. Via Markan fietst u naar Sassnitz, de één na grootste plaats van het eiland. Deze plaats biedt een zee aan cultuur en natuur. Niet ver van deze plaats bevindt zich het Jasmund National Park, waar de krijtrotsen deel van uitmaken.
Wij raden u aan om met de fietsbus verder te gaan naar Königsstuhl met een prachtig panoramisch uitzicht en een informatief bezoekerscentrum (ter plaatse te voldoen, bus rijdt vanaf ca. 8 mei). Vanaf Sassnitz fietst u via dezelfde route weer terug.

ZATERDAG
Jagdschloss Granitz 25 km

Vandaag fietst u over een licht heuvelachtige route. U fietst naar de badplaats Baabe, tot aan het monument “Finse Krijger”. Maak een wandeling rondom het Jagdschloss Granitz van waaruit, indien u de toren beklimt, een prachtig uitzicht heeft.
Via Sellin fietst u weer terug naar uw hotel.

ZONDAG

Na het ontbijt eindigt deze vakantie en vertrekt u na het ontbijt terug naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: