Fietsvakantie door Hollandse Waterlandschappen - 5 dagen

In het hart van Nederland met zijn karakteristieke oude Nederlandse steden en dorpen start u deze fietstocht. In dit landschap, doorkruist door kanalen en rivieren, is het heerlijk fietsen en genieten.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 108 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 530,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst in Delft

Uw fietsvakantie begint in Delft. De naam van deze door talrijke kanalen doorkruiste stad is onlosmakelijk verbonden met de beroemde porselein. Aan de in de 17e eeuw ontwikkelde porseleinfabrieken dankt de stad haar hoogtijdagen.

Dag 2 - Delft - Gouda (ca. 34 km)

De weg leidt u terug door het groene hart van Nederland met karakteristieke oude Nederlandse kleine steden en dorpen. Geniet van de frisse lucht, zon en licht en kijk uit naar een zeer interessante oude stad: Gouda. Gouda is onlosmakelijk verbonden met de
beroemde kaas, een van de belangrijkste en bekendste exportproducten van Nederland. Maar ook de Goudse stroopwafels, Goudse pijpen en aardewerk uit Gouda zijn bekend over de hele wereld.

Elke donderdagochtend tot eind augustus vindt de traditionele kaasmarkt plaats van 10:00-12:30 uur. Net als vroeger, verkopen boeren en handelaren hun beste kaas met een handdruk. Afgezien van de wereldberoemde Goudse kaas kunt u ook allerlei lokale
gerechten op de markt vinden.

Dag 3 - Gouda - Leiden (ca. 45 km)

's Ochtends heeft u nog de tijd om de Cheese Experience museum te bezoeken, een aanrader.
Als u Gouda verlaat komt u meteen in het rustieke landschap buiten de stad terecht. In de zomer trekt dit gebied veel toeristen aan, die op en nabij het water te vinden zijn. Nadat u het historische en culturele landschap met rivieren, grote polders, meren en
moerassen doorkruist heeft, bereikt u Leiden. Leiden is een zeer pittoreske, oude universiteitsstad. Hier werd in 1575 de eerste universiteit van Nederland opgericht, dat al snel uitgroeide tot één van de meest bekende universiteit van het continent. Net als in Amsterdam zijn er in Leiden veel kanalen. Een rondvaart door de vele grachten van de stad is dan ook een aanrader.


Dag 4 - Leiden - Delft (29 km)

Na het levendige Leiden begeeft u zich opnieuw in rust en stilte. U fietst vandaag door een typisch Hollands landschap met slingerende weggetjes, weidse plassen, historische molens, oude boerderijen en mosgroene graslanden. ‘s Middags staat de stad Delft voor u op het programma. Net als Leiden is Delft een bijzondere historische stad die gesierd wordt door prachtige gebouwen en tal van pittoreske grachten. Delft staat bekend om haar productie van bijzondere porseleinen producten, ook wel ‘Delfts Blauw’ genoemd. Brengt u ook zeker een bezoek aan de Nieuwe Kerk, waar zich de grafkelders van de Koninklijke familie bevinden.

Dag 5 - Naar huis

Er komt een einde aan uw fietsvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis door Hollandse Waterlandschappen

€ 530,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door