Fietsvakantie Maas en Rijn - 10 dagen

Beleef een onvergetelijke fietsvakantie in het ‘Groene Hart’ van Europa. Tijdens deze fietsreis door Nederland, België en Duitsland ontdekt u alle parels van dit mooie gebied. Onderweg komt u door schilderachtige dorpjes zoals Stevensweert, Limbourg en Monschau. Een bezoek aan Maastricht mag zeker niet ontbreken tijdens deze fietsvakantie. De routes door de drie Nationale Parken gaan door een zeldzaam, afwisselend, deels heuvelachtig gebied. Neem hiervoor rustig de tijd en geniet van deze prachtige tochten.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 355 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Maas, Rijn rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 750,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst
Aankomst in het Boshotel in Vlodrop (nabij Roermond). Dit hotel is gelegen in het bijzondere Nationale Park "De Meinweg". Uw auto kunt u gratis parkeren bij het hotel. Indien u een fiets heeft gehuurd kunt u deze hier in ontvangst nemen. In het hotel wordt u ontvangen met een kopje koffie/thee en heerlijk stuk vlaai.

Indien u wenst, kunt u vandaag fietsen naar de gezellige stad Roermond. Roermond is een stad waar shopping, cultuur, natuur en culinaire mogelijkheden op een bijzonder aantrekkelijke wijze tot elkaar komen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen in het zwembad/saunacomplex van het hotel.

Dag 2 Vlodrop - Genk 75 km
Via het Roer- en Maasdal fietst u naar Maaseik. Maaseik is de geboorteplaats van de Gebroeders Van Eyck, 2 kunstschilders. Als u bent uitgekeken in Maaseik fietst u over de mooie fietspaden van het Nationaal Park Hoge Kempen naar uw hotel in Genk.

Dag 3 Genk - Maastricht 52 km
Via Bilzen fietst u langs Landcommanderij Alden Biesen, naar Maastricht, waar u de eerste heuveltjes tegenkomt. U kunt kiezen, of alvast de historische stad Maastricht bekijken met zijn vele terrassen of doorfietsen naar uw hotel. Maastricht is een charmante stad met een rijke historie. In het centrum van deze gezellige stad vindt u diverse hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Uiteraard zijn eer ook volop cafés, terrassen en leuke restaurantjes aanwezig.

Dag 4 Maastricht - Eupen 64 km
Vandaag fietst u vanaf Maastricht door het Maasdal in zuidelijke richting naar het dorp Eijsden. U passeert hier weer de grens met België. Eijsden was in de achttiende eeuw een zeer drukke havenplaats met een veerpont over de Maas. Het hoogste punt van vandaag ligt op ongeveer 300 meter boven N.A.P.. Onderweg naar uw hotel in Eupen kunt u volop genieten van het prachtige landschap. Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap in België, is met haar brede culturele aanbod en talrijke monumenten een van de grootste toeristische attractie in deze streek.

Dag 5 Eupen - Monschau 32 km
Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ca. 650 m. Vanaf dit punt daalt u geleidelijk af naar het schilderachtige stadje Monschau.

Dag 6 Monschau - Düren 62/72 km
Vandaag is de rivier De Roer de gehele dag uw gids. Deze loodst u geleidelijk over uitstekende en rustige fietspaden naar het 'Flachland'. Op de route naar Düren komt u allerlei gezellige dorpjes tegen.

Dag 7 Düren - Vlodrop 73 km
Op deze laatste fietsdag krijgt u nog veel moois voor uw wielen. Eerst fietst u nog een stukje langs de Roer. Voordat u de grens met Nederland passeert, buigt de route van de rivier af richting het uitgestrekte Nationaal Park ‘De Meinweg’.

Dag 8 Terugreis
Na het ontbijt is deze prachtige fietsvakantie helaas ten einde.

Lees meer →

Reserveren

10-daagse fietsreis Maas en Rijn

€ 750,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door