Fietsvakantie Rond het IJsselmeer - 7 dagen

De fietsvakantie begint in het historische Hoorn en volgt de kustlijn van het huidige IJsselmeer en Markermeer. Op de Afsluitdijk heeft u hopelijk een windje in de rug. In Friesland doet u een aantal Elfstedenstadjes aan en na het Gaasterland volgt de fietsroute de oevers van ‘het nieuwe land’, de pas circa 60 jaar oude polders. U passeert Urk, overnacht in Lelystad en fietst langs de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen. Via Muiden, Amsterdam, Volendam en het kaasstadje Edam keert u terug in Hoorn. 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 355 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Rondreis
Omgeving
Nederland, IJsselmeer rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
€ 685,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Hoorn
De fietstocht begint in het historische havenstadje Hoorn. Hier is de Gouden Eeuw nog levendig aanwezig.

Dag 2 Van Hoorn naar Medemblik 48 km 
Op uw eerste fietsdag volgt u de IJsselmeer-kustlijn. In Enkhuizen kunt u het Zuiderzeemuseum bezoeken en overnacht u in het centrum van Medemblik.

Dag 3 Van Medemblik naar Makkum 58 km
Vandaag vervolgt u uw route langs de oevers van het IJsselmeer en steekt u de ruim 30 kilometer lange Afsluitdijk over. U overnacht in het gezellige, Friese Makkum, vermaard om het aardewerk.

Dag 4 Van Makkum naar Lemmer 60 km
U fietst u door prachtige Elfstedenstadjes. Van Makkum fietst u naar Workum, en via het schilderachtige havenstadje Hindeloopen komt u in Stavoren. Vervolgens volgt u de dijk langs het IJsselmeer en fietst u door het glooiende en beboste Gaasterland naar Oudemirdum. Vlak voor Lemmer passeert u het beroemde stoomgemaal van Ir. Wouda.

Dag 5 Van Lemmer naar Lelystad 58 km
Vanaf Lemmer fietst u over de dijk tussen het water en het 'nieuwe land', het pas 60 jaar oude polderlandschap, naar Lelystad. Onderweg komt u door het vissersdorp Urk, het voormalig eiland in de Zuiderzee.

Dag 6 Van Lelystad naar Amsterdam 64 km
U fietst langs de Bataviawerf waar schepen uit de Gouden Eeuw worden gereconstrueerd. Vervolgens fietst u langs de Oostvaardersplassen. Dit unieke natuurgebied laat zien hoe ons land er duizenden jaren geleden uitzag.  Vanaf Muiderberg fietst u naar het gezellige havendorp Muiden, met een middeleeuws slot. U overnacht in Amsterdam.

Dag 7 Van Amsterdam naar Hoorn 57 km
In Amsterdam fietst u door het centrum langs de rivier de Amstel, grachten en monumenten. Na het oversteken van het IJ volgt u deze rivierarm naar Durgerdam. Hierna volgt u een stille route door het veenweidegebied Oostelijk Waterland. Met de boot vaart u  vanaf het voormalige eilanddorp Marken naar toeristische, maar sfeervolle Volendam of u fietst via Monnickendam naar Volendam. Over de dijk langs de oude Zuiderzee fietst u via het mooie kaasstadje Edam naar Hoorn. Hier eindigt uw fietsvakantie.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Rond het IJsselmeer

€ 685,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Hoorn
Georganiseerd door