Fietsvakantie Marokko - 8 dagen

Donkerrode lemen muren, smalle steegjes binnen de mooiste kashba’s, indrukwekkend grote oases en spectaculaire bergkloven met duizelingwekkend hoge wanden, zoals de Gorge du Dadès. Betreed tijdens deze trektocht de poort naar het berberavontuur. De lemen stad Ouarzazate is de drempel naar het diepe zuiden. Hier weven de vrouwen prachtige tapijten en hier stroomt de Draa, een van de langste rivieren van Marokko. Op de oevers groeien palmen en bomen die vijgen en granaatappels leveren. Ontdek magisch Marokko. Onze tip: verleng je reis met een verblijf in Marrakech.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 260 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis Halfpension
Omgeving
Overige landen, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 965,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Marrakech

Marrakech is een fantastische stad om een aantal dagen in rond te dwalen. U overnacht aan de rand van de oude Medina in een authentieke 'riad' (hotel). Het centrale plein in het oude deel van de stad, Djema El Fna, ligt niet ver van uw overnachtingsadres. U kunt uren door de kleine steegjes dwalen waar allerlei etenswaren en souvenirs worden aangeboden. Ook tapijten, sierraden, lederwaren, keramiek en houtsnijwerk zijn hier te koop. Een stadsfietstocht met een gids is zeer de moeite waard!

Dag 2 Transfer naar Tizi’n Tinififft + 31 km naar Tamnougalt

Na een transfer over de prachtige Anti-Atlas komt u aan in Tizi’n Tinififft en begint u op het hoogste punt te fietsen. Er volgt een lange afdaling naar Agdz. Daarna gaat u door een vruchtbare vallei naar uw overnachtingsplaats Tamnougalt. U overnacht in een sfeervolle, authentieke kasbah.

Dag 3 Van Tamnougalt naar Nkob 59 km

Vanaf uw overnachtingsplaats volgt u geruime tijd een rustig straatje langs vele dorpjes en gehuchten. Het tweede deel fietst u door naar Nkob. Hier overnacht u in een fraaie kasbah.

Dag  4 Transfer + 63 km naar Alnif

U begint uw dag met een transfer naar Tazzarine. Vanaf hier fietst u over een lichtglooiende weg naar Alnif. Deze dag kenmerkt zich door een weids uitzicht over het Atlasgebergte.

Dag 5  55 km + transfer naar Gorges Todhra

Vandaag begint u fietsend, later op de dag krijgt u een transfer naar de prachtige Todrah vallei. Vanuit uw mooi gelegen hotel kunt u wandelend deze kloof bezoeken.

Dag 6 transfer + 56 km naar Boumalne Dades

Uw laatste fietsdag begint met een spectaculaire transfer door de Todrah-kloof naar de Dades-vallei. Hier begint u op hoogte te fietsen om hoofdzakelijk dalend naar Boumalne te fietsen.

Dag 7 Transfer naar Marrakech en overnachtng

Dag 8 Vertrek

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door