Fietsvakantie langs Loire kastelen

De bij fietsers geliefde Loire streek staat vol beroemde en minder beroemde kastelen, zoals de kastelen van Chaumont, Amboise, Chenonceaux, Cheverny, Villesan, Beauregard, Chambord en Blois. Sommige liggen dicht bij de rivier, andere liggen meer in het achterland in de bossen of aan een zijrivier. Wilt u genieten van een gemakkelijk te fietsen tocht langs maar liefst acht beroemde kastelen, dan is deze fietsvakantie ideaal voor u. U heeft onderweg alle tijd om te genieten van een mengeling van natuur, cultuur en lekker eten.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 232 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis
Omgeving
Frankrijk Loire natuur, rivieren en meren, van dorp naar dorp, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 755
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Blois
De fietsvakantie start en eindigt in Blois. In deze koningsstad zijn een kasteel, middeleeuse vakwerkhuizen en renaissancehuizen te bewonderen en loopt u door kronkelstraatjes.

Dag 2 Van Blois naar Amboise (46 km)
Bij uw eerste fietsroute steekt u de Loirebrug over naar Chaumont, waar hoog boven de rivier het 16e eeuwse sprookjeskasteel van Chaumont staat, omgeven door een park met prachtige tuinen, die u kunt bezichtigen. De linkeroever volgend, soms even omhoog door de wijngaarden, arriveert u in de koningsstad Amboise, gelegen op het 'gouden eiland'. U overnacht nabij het kasteel met het 'Demeure Royale' en een belvédère met schitterend uitzicht over de stad en de Loire. 

Dag 3 Rondrit pagode (8 km) en van Amboise naar Pontlevoy (37 km)
U kunt eerst een stadsrondrit maken naar de merkwaardige 'Pagode de Chanteloup'. Vervolgens fietst u door het domeinbos van Amboise en trekt u over een lichtgolvend plateau met wijngaarden, weilanden, kleine beekdalen en veel eikenbos. U fietst naar het beroemde kasteel van Chenonceaux, gebouwd over de Cher. Dan fietst u door de vallei naar het gezellige Montrichard, een stadje met fraaie oude gevels en een imposante donjon. U overnacht in Pontlevoy. 

Dag 4 Van Pontlevoy naar Tour-en-Sologne (44 km)
Uw fietstocht gaat bovenlangs de Cher verder.U komt in het stiltegebied van de Sologne met wederom bekoorlijke kastelen, zoals de charmante gentilhommière van Trousay en het perfect symmetrische jachtkasteel van Cheverny. Uw hotel bevindt zich in het gehucht Tour-en-Sologne.

Dag 5 Rustdag of rondrit naar Château de Beauregard (43 km)
U heeft een extra dag waarop u enkele kastelen kunt bezoeken. U kunt het nabijgelegen Château de Villesavin en het plaatsje Bracieux met z'n typische oude markthal of het Château de Beauregard kunt bekijken. Daags erna is er nog een mogelijkheid het Château de Villesavin te bezoeken. 

Dag 6 Van Tour-en-Sologne naar St. Dyé (37 km)
Daarna rijdt u het Parc de Chambord in, een wildrijk bos met strakke lanen dat wordt omgeven door een 32 km lange muur. Hierin staat het meest bekende Loire-kasteel, het imposante 16e eeuwse Château Chambord. Het telt liefst 440 vertrekken, 13 hoofdtrappen, 365 schoorstenen en is absoluut een bezoek waard. U heeft hiervoor ruimschoots de tijd want u overnacht in het nabijgelegen dorp St. Dyé. 

Dag 7 Van St. Dyé naar Blois (25 of 57 km)
Op de laatste fietsdag van uw vakantie gaat u naar de koningsstad Blois. Het kasteel, de kathedraal St. Louis (met ramen van Jan Dibbets) en de wijk 'Vieux Blois' met middeleeuwse vakwerkhuizen, renaissance huizen en kronkelstraatjes zijn het bezichtigen waard.
Da lange variant gaat naar de vallei van de rivier de Cisse. Eerst fietst u parallel aan de Loire de stad uit om vervolgens vanaf Chouzy-sur-Cisse de prachtige vallei te volgen. U komt door door Coulanges en door Molineuf.

Dag 8 Vertrek
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: