Fietsvakantie Bladel - 5 dagen

Bladel ligt in een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en weidse landerijen, dat tot in België doorloopt. De fietstochten voeren u veelal over fraaie fietspaden door het afwisselende landschap. Behalve door de beekdalen van de Beerze, de Dommel en de Aa fietst u ook langs oude kanalen in de Belgische Kempen en bezoekt u de abdij van Postel, met terras, waar u prima kunt pauzeren met kloosterkaas en abdijbier.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 185 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
België, kust, historische plekken, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
€ 340,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Rondrit naar Hoogeloon 34 km
Tijdens uw fietsvakantie Bladel start u met een korte rondrit na aankomst, ter kennismaking met de Kempense dreven en dorpen. Via Hoogeloon fietst u naar het mooie heide- en vennengebied van de Landschotse Heide. Door een ander landelijk dorpje, Netersel keert u weer terug in Bladel.

B - Rondrit naar de Abdij van Postel en/of Zilvermeer 21 of 48 km
11 augustus 2020: in verband met de corona-maatregelen kan het Belgische gedeelte van de route niet gefietst worden. Wij adviseren u voorlopig de andere routes te fietsen.

Op deze zuidwaartse route passeert u 19e eeuwse grenspalen, herinnerend aan de tijd dat de grens met België gesloten was. Het grensgebied was het toneel van spannende achtervolgingen tussen (boter)smokkelaars en douaniers. Nu fietst u ongestoord door luisterrijke bossen naar de 12e eeuwse norbertijnenabdij van Postel. Magnifiek is de Romaanse kloosterkerk in Rijnlandse stijl. De abdijgebouwen zelf vormen een interessante mengeling van stijlen, van Romaans tot rococo. In het klooster bevindt zich de beroemde bibliotheek met ruim 40.000 boeken. En natuurlijk is er een restaurant met terras, waar u heerlijk kunt pauzeren met kloosterkaas en abdijbier. De lange route maakt nog een lus over de jaagpaden langs de oude kanalen en de moerasbosschages van het natuurreservaat De Maat bij het Zilvermeer.


C - Rondrit naar Hilvarenbeek 56 km
U fietst noordwaarts via het dorpje Netersel naar de Neterselse en Mispeleindse Heide. Langs twee grote vennen in dit mooie natuurgebied doorkruist u het bosrijke landgoed De Utrecht. Dan fietst u naar het beschermde dorpsgezicht van Hilvarenbeek, de toegangspoort van de Kempen. U kunt de unieke museumbrouwerij De Roos, het Nationaal Likeur- en Frisdrankmuseum en museum De Dorpsdokter bezoeken. Daarnaast kunt u ook de prachtige St. Petruskerk bezichtigen, een bijzondere basiliek in Brabantse baksteengotiek. Iets ten noorden ligt het bekende safaripark Beekse Bergen. De route terug naar Bladel biedt u weer een heerlijk bosrijk traject over het landgoed Gorp en Rovert.


D - Rondrit naar Bergeijk 44 of 59 km
Via Eersel, één van de oudste dorpen van Nederland, fietst u oostwaarts. Op de door majestueuze linden omzoomde brink staat de 15e eeuwse Mariakapel en een fraaie kerktoren uit 1400. Eersel behoort tot de 'Acht Zaligheden', een verbastering van 'selligheden', acht Kempense dorpen waarvan de naam eindigt op 'sel'. Na een bezoek aan het aardige dorpscentrum van Bergeijk gaat de korte route door het natuurterrein De Maaij. Langs de twee windmolens van het dorpje Luyksgestel fietst u weer terug. De lange route maakt een omweg langs de Dommel door het ongerepte natuurschoon van De Malpiebeemden. De route over de Cartierheide vormt het lommerrijke sluitstuk van deze rondrit.


E - Rondrit naar Reusel 30 km
Een laatste korte rondrit voor vertrek. Na de dorpen Reusel en Hooge Mierde fietst u door de Turnhoutse Heide en langs het Zwartven op de grens met België terug naar uw hotel.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis Bladel

€ 340,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door