Bretagne - rond de Golf van Morbihan

Vanuit Vannes rondom de Morbihan, Bretons voor 'petite mer' ofwel 'kleine zee'. Mede vanwege haar milde klimaat dé plek voor een fietsvakantie. Ontdek van kust tot achterland de natuurlijke en culturele rijkdom. Verken de eilanden 'Moines' en 'Arz' per fiets en boot en bewonder oeroude, megalithische monumenten, kenmerkend voor dit mooie stukje Bretagne.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 215 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk Bretagne kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 820
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Vannes
U reist op eigen gelegenheid naar Vannes. Check-in in uw hotel. Tijd over? Bezoek dan het 2000 jaar oude, veelzijdige Vannes, 'Gwened' in het Bretons. Hoofdstad van de Morbihan, jachthaven, vestingstad, middeleeuwse stad, stad van kunst en historie. Slenter langs de kaden, omzoomd door bomen, langs kerken, vakwerkhuizen, voorname herenhuizen uit de 15e eeuw. Ze getuigen van de vroegere religieuze en politieke macht van dit juweel.

Dag 2:    Vannes - l'ile d'Arz (8 km + bootreis)
Verlaat met de boot het mooie Vannes op weg naar het kleine île d'Arz, met zijn kustlijn van slechts 18 km. Maak een ontspannen rondrit over het eiland en beklim de 13 m hoge 'La Montagne'. Nergens is de kust verder weg dan 400 m. Geniet van de rijke natuur, bezoek de getijdemolen van Berno en relax op wat door de bewoners het 'kapiteinseiland' wordt genoemd. U overnacht in het haventje van l'île d'Arz (indien beschikbaar).

Dag 3:    l'ile d'Arz - Arzon (45 km + bootreis)
Een vroege boot zet u af op het schiereiland Séné. Al snel fietst u door het vogelrijke natuurreservaat 'Des Marais de Séné'. Een volgend boottochtje gaat naar het schiereiland Rhuys, een landtong, die het zuiden van de Golf omsluit. U vindt er mooie oceaanstranden, oesterkwekerijen en het 13e eeuwse kasteel van Suscinio, aan de baai van Landrezac, omringd door moerassen en bossen. Via pittoreske haventjes bereikt u Arzon.

Dag 4:    Arzon, dagtocht op l'île aux Moines (20 km + bootreis)
De veerman zet u over naar het 'Eiland van de Monniken', voor een buitengewone, autovrije eilanddag. Dwaal door het oude centrum met zijn smalle straatjes, bloeiende mimosa en vriendelijke vissershuizen. Fiets over de heuvels, bedekt met heide en door het Bois d’Amour. Zoek kreukels aan het strand tussen en stap met pijn in het hart op de boot terug naar Arzon. Maar geen zorgen, het verdere verloop van deze reis zal u zeker weer opbeuren.

Dag 5:    Arzon - La Trinité-sur-Mer (46 km + bootreis)
Met de veerpont steekt u de monding van de Golf om aan de andere kant weer andere bijzonderheden van de Morbihan te ontdekken. Bijvoorbeeld bij Carnac waar u versteld zult staan van de in eindeloze rijen opgestelde menhirs, overblijfselen uit zeer vroegere tijden. U eindigt in het nabijgelegen La Trinité-sur-Mer, een levendige vissers- en jachthaven en centrum van de oesterkwekerij. Het is tevens een alom bekende, mondaine badplaats. 

Dag 6:    La Trinité-sur-Mer - Auray (56 km)
Laat de Golf van Morbihan achter u en volg de 'Ria d'Etel', een mooi riviertje dat erom vraagt om verkend te worden. Bezoek het mooie, piepkleine ile de Saint-Cado, een vredig, autovrij plekje, verbonden door een smalle dijk met het vasteland. U eindigt in Auray, met zijn charmante, historische centrum. Echter het is aan de oever van de gelijknamige rivier waar u de interessantste plek vindt van deze dag: de haven van Saint-Goustan. 

Dag 7:    Auray - Vannes (40 km)
Vandaag fietst u het laatste deel van uw vakantie langs de noordoever van de 'petite mer'. Hier in het hart van de Morbihan passeert u de pittoreske havenplaatsjes Bono, Larmor Baden en Arradon, dat ook wel de Rivièra van de Morbihan wordt genoemd. In de verte doemen de stadswallen op van het mooie Vannes. Stop onderweg nog wel voor een laatste picknick om voor een laatste keer nog te genieten van de Golf.

Dag 8:    Vertrek Vannes
Na het ontbijt eindigt uw Bretagne fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: