Fietsvakantie Provence Culinair - 7 dagen

Een fietsvakantie door een gebied rijk aan historie, met een enorme variëteit aan zongerijpte wijnen, groentes en fruit. De Provence in Frankrijk is ook het gebied van de truffel, olijf en lavendel. Hier bieden wij u een fietstocht waarbij u eet in restaurants waar ook Franse fijnproevers graag een omweg voor maken. De restaurants behoren tot de betere uit de regio. Enkele restaurants worden genoemd in de Bottin Gourmand en de Gault Millau of hebben een Bib Gourmand.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 260 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.295,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Orange
U start in Orange, dat het best bewaarde antieke theater uit de Romeinse tijd bezit. In uw starthotel laat de enthousiaste kok/eigenaar u genieten van biologisch geteelde producten. 

Dag 2 Van Orange naar Saint Paul Trois Châteaux (41 km)
Op uw eerste etappe komt u door Piolenc, Frankrijks grootste leverancier van knoflook. Over een smal, rustig weggetje door de wijnvelden, met rechts zicht op de Mont Ventoux, naar Ste Cécile. Via Suze-la-Rousse, met haar kasteel (nu wijnuniversiteit) fietst u naar etappeplaats St. Paul Trois-Châteaux. 

Dag 3 Van Saint Paul Trois-Châteaux naar Rasteau (43 km)
De volgende dag is Richerenches het eerste stadje op uw fietsroute in de Enclave des Papes. Via het wijnstadje Tulette gaat u naar Cairanne. De vele 'caves' daar liggen vol met stevige, robuuste wijnen.

Dag 4 Van Rasteau naar Pernes-les-Fontaines (48 km)
U fiets langs de flanken van de Mont Ventoux, onze fietsroute blijft beneden. Onderweg naar Pernes-les-Fontaines, het schilderachtige dorp met 36 fonteinen, komt u langs Gigondas en Mazan, met het voormalige kasteel van Markies de Sade. U dineert in een restaurant in het centrum van het stadje. 

Dag 5 Rondrit naar Isle-sur-la-Sorgue en Fontaine-de-Vaucluse (42 km)
Op de rustdag van uw fietsvakantie kunt u een bezoek brengen aan een waterrijk gebied. Het water dat sinds mensenheugenis uit de bron bijFontaine de Vaucluse omspoelt ook Isle-sur-la-Sorgue. 

Dag 6 Van Pernes-les-Fontaines naar Sérignan (41 km) 
Op deze laatste etappe bezoekt u Monteux met zijn twee fraaie stadspoorten. Via Courthézon en de wijnvelden ten noorden van Châteauneuf du Pape gaat u dan naar het historische stadje Orange met zijn imposante antieke theater. Dan fietst u de laatste kilometers naar uw hotel in Sérignan. Uw laatste fietsdag gaat naar uw hotel in Sérignan, dat een heerlijke tuin heeft.

Dag 7 Van Sérignan naar Orange (11 km) en vertrek
U fietst nog een klein stukje naar uw starthotel en vertrekt daarna.

Lees meer →

Reserveren

7-daagse fietsreis Provence Culinair

€ 1.295,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door