Fietsvakantie Zuid-Bohemen - Hongarije - 8 dagen

Donkere bossen en licht glooiende heuvels zijn de kenmerken van het Zuidboheemse landschap. Een landschap om verliefd op te worden, ook vanwege haar vele historische stadjes, oude burchten, kloosters en kastelen. De Zuid-Bohemen zijn voor Europese begrippen een uniek gebied, waarvan nog veel van de oorspronkelijke natuur en cultuur bewaard is gebleven. De rust en de ongereptheid zijn indrukwekkend. Culturele parels van deze fietsweek zijn de sfeervolle historische stadjes Hluboka met zijn beroemde slot dat op Windsor castle lijkt, Ceske Budejovice bekend van het Budvar bier en Trebon aan het merengebied dat vooral bekend is vanwege de karperteelt en de vele watervogels. De omgeving van Hluboka en Trebon is een waar fietsparadijs, met rustige landweggetjes en vele fietsroutes. De fietstochten zijn grotendeels vlak, gedeeltelijk licht heuvelig.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 241 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Tsjechië, rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 509,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst

Aankomst in het plaatsje Hluboka.

Dag 2 - Rondrit Hluboká - České Budějovice – Hluboká, 26 km

U begint deze vakantie met een korte en vlakke fietsroute langs de Moldau naar Ceske Budejovice de hoofdstad van de regio Zuid-Bohemen.

Dag 3 - Rondrit Hluboká- Holašovice – Hluboká, 43 km

Vandaag fietst u via vele karpermeren en langs schilderachtige dorpjes naar Holasovice. Het is een beroemd dorpje dat op de monumentenlijst van de UNESCO staat.

Dag 4 - Hluboká – meer Dvořiště – Třebon, 30 km

De route gaat eerst in oostelijke richting langs de dorpjes Lhotice en Kolný. Via een mooie bosweg komt u bij het meer Dvořiště, waar ook gezwommen kan worden. Door vele Boheemse dorpjes fietst u naar schilderachtige kuuroord Třeboň, een middeleeuws stadje met imposant kasteel.

Dag 5 - Rondrit  Trebon – Chlum u Trebone – Trebon, 45 km

Vandaag fietst u een vlakke route door de natuurgebieden rondom Třeboň, waarbij u de mooiste plekjes in heel Bohemen ziet.

Dag 6 - Rondrit Trebon – Jindrichuv Hradec – Trebon, 57 km

Deze route brengt u door beschermde natuurgebied naar een andere architectonische parel van de Zuid-Bohemen, namelijk de stad Jindřichův Hradec met haar talrijke monumenten en bezienswaardigheden.

Dag 7 - Trebon – Hluboka, 40 km

Van Trebon fietst u door het merengebied via vele kleine gezellige dorpjes terug naar Hluboka.

Dag 8 - Terugreis

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: