Fietsvakantie Langs de Elbe - 8 dagen

Na een dagje cultuursnuiven in het prachtige Praag begint uw fietstocht langs de rivier de Moldau. In Melnik stroomt de Moldau in de Elbe, die in het Reuzengebergte is ontsprongen.
Over slingerende wegen vervolgt u de fietsroute langs het Tsjechische  Litomerice en Decin. Na de grensovergang komt u langs Bad Schandau en Pirna alvorens u het schitterende Dresden bereikt. De route langs de Elbe was een belangrijke handelsroute langs goed bewaard gebleven steden en dorpen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 225 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 650,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag1 Aankomst in Praag

Deze 'Gouden Stad' kent veel hoogtepunten, zoals de Karelsbrug met veel artiesten en muzikanten en de wijk Mala Strana (Lesser Town) waar veel kunstenaars een plekje hebben verworven. Bezienswaardig zijn Hradcany, het grote kasteel waar de president woont en de Joodse begraafplaats met de ongerepte, eeuwenoude graven.

Dag 2 Bezichtiging Praag

Een extra dag in Praag is een absolute must en niet alleen vanwege de kronkelende straatjes van de oude stad of de Mala Strana. De paleizen en herenhuizen van Praag zijn indrukwekkend.

Dag 3 Van Praag naar Melnik 53 km

Nadat u een dagje de stad hebt kunnen bezichtigen, stapt u vandaag op de fiets om langs de Moldau de stad te verlaten. Over het algemeen fietst u over fietspaden. Ter hoogte van Klecany volgt er een klim naar een plateau. Halverwege is Kralupy een ideale plaats om te lunchen. Bij Bukol steekt u met een pontje de Moldau over en fietst u door een fraai natuurgebied naar uw prachtige overnachtingsplaats Melnik.

Dag 4 Van Van Melnik naar Litomerice 50 km

Vandaag fietst u het eerste deel van de route vlak langs de rivier. Onderweg komt u langs Roudnice nad Labem, met een mooi kasteel en een wijnmakerij, waar u de gelegenheid heeft om te proeven. Na een eventueel bezoek fietst u wat meer langs akkerland en bos. Vlak voor Litomerice fietst u langs het voormalige concentratiekamp Theresienstadt.

Dag 5 Van Litomerice naar Decin 52 km

U fietst een mooie route met af en toe wat stevige klimmetjes. U komt langs Usti nad Labem, de op zeven na grootste stad van Tsjechië. Omdat u langs de rivier fietst, merkt u niet veel van deze universiteitsstad met veel industrie. De grootste toeristische trekpleister is het kasteel Strekov. Daarna vervolgt u de route naar Decin met het mooie kasteel Decin.

Dag 6 Van Decin naar Pirna 46 km

Na Decin fietst u over de Tsjechisch-Duitse grens Duitsland binnen. Het eerste deel fietst u langs een rustig stuk van de rivier waar weinig mensen wonen. Het gehucht Krippen is het eerste dorpje dat u tegenkomt in Duitsland.  
De Elberadweg is in Duitsland meestal aan beide zijden van de rivier bewegwijzerd. U kunt hier dus ook met de pont oversteken en langs de andere zijde verder fietsen door Bad Schandau. Daarna vervolgt u de route langs mooie stadjes enkomt uiteindelijk in Pirna.

Dag 7 Van Pirna naar Dresden 24 km

De route is vandaag niet zo lang, om u de kans te geven wat in Pillnitz en/of Dresden rond te kijken. U blijft de hele route aan de linkerzijde van de Elbe fietsen en kunt dan na het Elbe-eiland de pont naar Kasteel Pillnitz nemen voor een bezoek. U ziet in de buurt van Dresden grotere huizen verschijnen aan de Elbe.

Dag 8 Vertrek of verlenging

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: