Image
Tsjechië Fietsvakanties

Prachtige historische gebouwen

Tsjechië, een land met veel mooie plekken

Fietsvakanties in Tsjechië

Fiets in Tsjechië door de gouden stad Praag, langs de Elbe naar Duitsland of langs de Moldau. Fiets door de historische regio van de Bohemen waar prachtige natuur en authentieke steden geen uitzondering zijn. De fietsroutes in Tsjechië zijn over het algemeen voor ieder niveau en hebben niet tot nauwelijks hoogteverschillen. Het klimaat in Tsjechië is mild wat betekent dat de zomers redelijk koel zijn en de winters niet heel koud. Dit maakt Tsjechië een perfect fietsland. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

8 fietsreizen gevonden
Cesky Krumlov Bohemen

Zuid-Bohemen - Hongarije 8 dagen

Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 509,- p.p.
fietsen in Duitsland, Polen en Tsjechië

Oder en Neiße 6 dagen

Duitsland, Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 535,- p.p.
fietsvakantie langs de elbe

Langs de Elbe (Bad Schandau - Wittenberg) 7 dagen

Duitsland, Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 550,- p.p.
Waterfal aan het begin van de Elbe

Elberadweg - van Praag naar Dresden 8 dagen

Duitsland, Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 575,- p.p.

Elbe Radweg van Vrchlabi naar Praag 8 dagen

Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 595,- p.p.
Nymburk aan de Elbe in Tsjechië

Van Praag naar Dresden fietsen 8 dagen

Duitsland, Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 645,- p.p.
uitzicht

Langs de Elbe 8 dagen

Duitsland, Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 650,- p.p.
brug praag

Bohemen - Tsjechië 9 dagen

Tsjechië, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 715,- p.p.

Kerken, burchten en historische monumenten

Ontdek de beroemdste stad Praag tijdens een fietsvakantie langs de Moldau. Breng zeker een bezoek aan de Praagse burcht en laat u meeslepen door het oude koninklijke paleis, de binnenplaats, de kruittoren en de prachtige tuinen in het historische verleden van de moderne stad. Na de Moldau slingert uw fietsroute over bos- en veldpaden door het Boheemse Woud, dat vooral populair is bij mountainbikers. Trakteer uzelf na uw sportieve activiteit op een biertje met het traditionele Tsjechische gerecht “knedlík”, een soort knoedel gemaakt van aardappelen of brood.

Kaart fietsroutes en fietsregio's Tsjechië

Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroutes en gebieden in Tsjechië. Op onze kaart worden de steden Praag en Znojmo en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Praag en het Dansende Huis.

Elberadweg, van Duitsland naar Tsjechië

Stap op de fiets en bezoek de indrukwekkende rivier de Elbe. Ga naar de valleien van het geheimzinnige en fantastische reuzengebergte en ga verder door uitgestrekte laaglanden, middeleeuwse steden, unieke rotsformaties en steden die gesierd worden door hun authentieke uitstraling. Op de Elbe-route kunt u genieten van prachtige landschappen, geschiedenis en architectuur en dit allemaal op de fiets. Een geweldige fietservaring begint hier in het reuzengebergte in combinatie met de Elbe. De route begint in Duitsland, waar hij bekend staat als de Elberadweg. Deze fietsroute is een van de populairste routes onder de fietsers. In Tsjechië is de Elbe-route erg populair geworden bij gezinnen met kinderen. De hoogteverschillen langs de rivier zijn niet erg veeleisend, wat niet alleen wordt gewaardeerd door fietsers die graag lange afstanden willen fietsen, maar ook door absolute beginners. Van de bron tot de monding in de Noordzee is de Elbe-route meer dan duizend kilometer lang, met bijna 400 km door Tsjechië.

Historische regio Bohemen

Maak tijdens uw vakantie gebruik van de vele fietsroutes in de Bohemen. Rivieren, bergen en hooglanden leiden je door het prachtige landschap. De regio biedt ook veel toeristische attracties die gemakkelijk met de fiets te bereiken zijn. Dit is een reis door een van de mooiste landschappen van het land, met geweldige overnachtingsplaatsen waar je de echte Tsjechische Republiek leert kennen. Geniet van stevige lokale gerechten en het beroemde originele Budweiser-bier. Eeuwenoude kastelen kijken uit over de kronkelende straatjes van gezellige steden aan de rivier en de bruggen die de oevers van de Moldau overspannen. Onderweg zijn er veel hoogtepunten, waaronder het Hluboka-kasteel, de middeleeuwse stad Pisek, het Orlik-kasteel en het dorp Karlstejn.

Fietsen langs de Moldau

Waarschijnlijk de meest bekende fietstocht langs de Moldau is het gelijknamige fietspad, het Moldau-fietspad. Deze fietsroute strekt zich uit over 480 km en brengt je van Passau naar Praag. Je fietst over rustige landwegen of praktische fietspaden. Je rijdt langs een idyllisch landschap met uitzicht op oude kloosters en kastelen, die zeker een bezoek waard zijn. Ook kom je langs verschillende stuwmeren, zoals het Lipno-stuwmeer, die uitnodigen voor een korte zwempauze. Dit fietspad mag zeker niet worden onderschat, want er zijn behoorlijk wat hoogtemeters te overbruggen. Om zonder spierpijn van deze fietsvakantie te kunnen genieten, dient u over een zekere basisconditie te beschikken.

Eten en drinken

De Tsjechische keuken lijkt erg op de Oostenrijkse en Hongaarse keuken. In Tsjechië vind je op bijna elke menukaart voornamelijk vleesgerechten, aangezien deze de boventoon voeren in de Boheemse keuken. Vooral vleesgerechten met varkensvlees zijn populair. Een Tsjechische specialiteit is de “knedlo-vepřo-zelo” schotel, wat knoedel-varkenskool betekent. De bijgerechten zijn vaak Boheemse dumplings en zuurkool of vers gekookte kool met spekblokjes en karwijzaad. Pruimenbollen zijn een andere specialiteit van de Tsjechische keuken. De Boheemse keuken staat erom bekend alle gerechten met veel zout en knoflook te bereiden. Dit is ook het grootste verschil met onze Duitse keuken. Vleesgerechten, bij voorkeur varkensvlees, mogen zeker niet ontbreken op de menukaart op de Moldau. Het meest populaire bijgerecht bij vleesgerechten zijn de Boheemse dumplings. Het typische nationale gerecht is geroosterd varkensvlees met dumplings en kool.

Bekende biersoorten

Pilsner Urquell is het bekendste Tsjechische bier dat er is, de pils-stijl van bier werd onthuld in 1842, in de stad Pilsen, en zijn sterke marketing heeft het merk over de hele wereld gebracht en de weg vrijgemaakt voor de komst van pils-achtige bieren zoals Heineken en Brand. Binnen het land zijn er echter een paar andere merken: Staropramen, Budvar, Gambrinus, Krušovice en Bernard. De meeste pubs serveren slechts twee, misschien drie van deze merken tegelijk; de meest old-school locaties zullen er trouw aan zijn. Als je niet zeker weet wat er op de tap staat voordat je een pub binnen gaat, kijk dan naar branding en borden buiten.