Image
San Gimignano in Toscane - Italië

Een betoverend heuvellandschap

Een streek met historie, natuur en cipressen

Fietsvakanties Toscane

Wie droomt er niet weg bij de landschappen van Toscane? Een Italiaanse streek die met zijn historie, natuur en cipressen tot ieders verbeelding spreekt. Ben jij klaar voor een fietsvakantie die wel wat inspanning vraagt maar ook zorgt voor de mooiste herinneringen én de mooiste vakantiefoto's? De meeste fietsvakanties in deze populaire wijnstreek zijn 7 of 8 dagen lang en er zijn zowel rondreizen als trektochten. Lees meer

6 fietsreizen gevonden
v.a. € 625

Peddelend tussen Pisa en Florence

Italië Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
2 van 5
7 dagen / 105 km
Toscane Italië
v.a. € 625

Peddelend tussen Pisa en Florence

Italië Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
2 van 5
8 dagen / 107 km
v.a. € 725

Reis van Volterra naar Siena

Italië Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
4 van 5
8 dagen / 260 km
Toscane fietsen langs wijngaarden
v.a. € 725

Fietsen door de wijnheuvels in Toscane

Italië Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Sportieve fietsvakanties
level
Niveau
4 van 5
8 dagen / 277 km
v.a. € 825

De mooiste vallei van Toscane

Italië Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 200 km
Toscane Italië
v.a. € 860

Fietstrektocht Bella Toscane - 7 Dagen

Italië Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
2 van 5
7 dagen / 327 km

Heuvelachtige landschappen en donkergroene cipressen

Toscane is de perfecte fietslocatie, ongeacht je rijervaring. Doorgewinterde fietsers zullen genieten van lange dagen op de fiets, waarbij het heuvelachtige terrein een unieke uitdaging biedt. Als alternatief kunnen minder ervaren ruiters meer tijd doorbrengen met ontspannen in boetiekaccommodaties of het verkennen van de pittoreske steden en dorpen die deel uitmaken van het typisch Italiaanse landschap. Er zijn maar weinig locaties die zoveel rijomstandigheden bieden als Toscane. Je hebt het al eerder gehoord, maar het kan geen kwaad dat we je eraan herinneren hoe mooi het Toscaanse platteland is. De glooiende landweggetjes bieden rijders een vlekkeloze fietservaring, terwijl de levendige velden u onvergelijkbare uitzichten bieden. U doet er goed aan niet verliefd te worden op de stadjes op de heuvels en de omliggende wijngaarden die het gebied zo bijzonder maken. Vooral het gebied tussen Florence en Siena is een favoriet van ons met rustige landweggetjes die je door het serene landschap leiden.

San Gimignano

San Gimignano is een schilderachtig en fotogeniek stadje en werkt als een magneet voor dagjesmensen Er zijn enkele musea en galerieën, maar de belangrijkste attracties van de stad zijn de architectuur en sfeer. De unieke verzameling torens en de kronkelende straatjes maken het een charmante bestemming voor diegenen die het hart van Toscane zoeken. Het "Historisch centrum van San Gimignano" staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

San Gimignano, een belangrijke stad in de Middeleeuwen vanwege zijn ligging aan een handels- en pelgrimsroute, stond vol met hoge torens gebouwd door competitieve en twistzieke Toscaanse families. Oorlogvoering, de Zwarte Dood en de agressie van het nabijgelegen Florence stopten de voortgang van de stad en het bleef een gedenkteken voor de welvaart uit de 11e-13e eeuw. Er waren eens maar liefst 72 torens die boven de daken van de stad uitstaken. Er zijn tegenwoordig minder torens, maar de veertien overgebleven zijn nog steeds indrukwekkend in de mistige verte.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Uffizi (Museum)
  2. Kathedraal van Florence
  3. Toren van Pisa
  4. Ponte Vecchio (Brug)
  5. Piazza dei Miracoli (Plein)

Prachtige fietsroutes

De routes die wij u aanraden te volgen in Toscane leiden u langs de meest idyllische, gladde wegen. Blijf weg van het verkeer en ervaar Midden-Italië op een manier die alleen mogelijk is op twee wielen. Een van onze meest populaire routes is dat je je fietsvakantie in Florence begint voordat je naar het zuiden gaat door Chianti, San Gimignano en Siena. Rijd tussen hotels en breng lange dagen door met het verkennen van het landelijke hart van Toscane.