Fietsvakantie Bella Toscana - 8 dagen

In het mooie Toscane fietst u door zowel de wereldcultuur steden Siena, Florence en Volterra als ook door het prachtige golvende platteland van de Chianti. U komt door bossen, langs wijngaarden en op de 12-daagse tocht door het wonderlijke landschap van de Crete Senesi. U overnacht meestal in kleine, gastvrije familiehotels of B&B' s op mooie of bijzondere locaties. U heeft volop de gelegenheid de befaamde Italiaanse keuken te proeven in door u zelf uitgekozen restaurants.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 247 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Italië, Toscane historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 895,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Siena

Aankomst in Siena met het beroemde plein 'il Campo'.

Dag 2 Van Siena naar Castellina in Chianti 34 km

De volgende dag fietst u de Chiantiheuvels in. Uw etappeplaats Castellina is van Etruskische ouderdom. U vindt restanten in het burchtmuseum en in de graftomben achter uw villahotel.

Dag 3 Van Castellina in Chianti naar Florence 47 km

Uw tweede fietstocht begint met een afdaling naar de Pesa. Hierna maakt u weer hoogte en volgt een fraaie heuvelkamweg. Het plaatsje Impruneta wordt opgesierd door terracotta.
In Florence vindt u op de groene zuidoever van de Arno het comfortabele hotel.

Dag 4 Rondrit naar Fiesole

U kunt het prachtige Florence bekijken vandaag. Over de Ponte Vecchio wandelt u zo het centrum in waar u de echte David van Michelangelo kunt bewonderen en kunt kijken waar Dante heeft gewoond. En er is een fietsroute naar Fiesole, dat een belangrijke stad was voor de Etrusken en later de Romeinen. Er zijn resten te zien van een Etruskische muur en tempel en van Romeinse thermen en een Romeins amfitheater.

Dag 5 Van Florence naar San Gimignano 60 km

Op uw volgende etappe bezoekt u de chartreuse van Certosa en doorkruist u de dalen van de Pesa en Elsa. Tenslotte volgt een klim naar het bekende torenstadje San Gimignano. Uw hotel heeft een magnifiek panorama-restaurant.

Dag 6 Van San Gimignano naar Volterra 42 km

Daags erna ontdekt u in het beboste Toscaanse heuvelland bij San Vivaldo een bijzonder klooster. Uw fietstocht eindigt in het hooggelegen Volterra dat in de tijd van de Etrusken een muur kreeg. Een Romeins amfitheater behoort tot de talrijke monumenten. Een aloude nijverheid is de kunstige bewerking van albast.

Dag 7 Van Volterra naar Siena 60 of 64 km

Door open heuvelland is het vandaag vooral afdalen. Het dorp Casole d´Elsa biedt een sfeervolle pauzeplek. Via Abbadia Isola, met  een benedictijnse abdij, en het mideleeuwse, ommuurde stadje Monteriggioni fietst u terug naar Siena.

Dag 8

Vertrek

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: