Fietsvakantie Toscane met de bus - 11 dagen

Een mooie fietsvakantie in Toscane, Italie . Toscane is een mooie droom met zonovergoten heuvels, cipressen, wijngaarden en kunststeden. Bezoek oude steden als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Verder door het Toscaanse landschap naar het bekende Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden. Door naar Florence, de bakermat van de Renaissance boordevol kunstschatten. Kortom een heerlijke fietsvakantie in Toscane voor liefhebbers van cultuur en natuur. De Fietsroutes is voornamelijk vlak met af en toe een klimmetje.

11-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 285 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Italië, Toscane rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 895,- Vanafprijs p.p.
11 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG
Heenreis

Na de koffie bij de opstapplaats in Zuid-Nederland reist u comfortabel via België naar uw overnachtingshotel in Frankrijk.

DINSDAG
Forte dei Marmi

Na het ontbijt rijden we verder via Zwitserland naar Italië. De eerste drie nachten verblijven we in een hotel aan de westkust van Toscane in Forte dei Marmi.

WOENSDAG
Marina di Massa - Viareggio - Pietrasanta v.v. 40 km

Vanaf uw hotel fietst u langs de kustweg naar de mondaine badplaats Viareggio. Onderweg kunt u volop genieten van zee, strand en tientallen horecagelegenheden. Tijd voor een pauze? Mogelijkheden genoeg dus. Na een bezoek aan deze stad en de havens fietst u langs het beroemde kunststadje Pietrasanta terug naar uw hotel.

DONDERDAG
Pisa - Lucca 30/48 km

Met de fietsbus naar Pisa. Natuurlijk bezoekt u eerst de scheve toren. Daarna fietst u door het Toscaanse landschap langs de rivier Serchio naar het bezienswaardige Lucca. Indien u nog wat meer fietskilometers wilt maken, kunt u eerst via het natuurgebied rond het Meer van Massaciuoccoli fietsen. Het rechthoekige stratenpatroon van Lucca, dat nog herinnert aan de voormalige Romeinse nederzetting (Lucca) zorgt ervoor dat u op een overzichtelijke manier het stadje kunt bezoeken. Slenter door de straten; het middeleeuwse centrum is nagenoeg autovrij. Bezoek het beroemde Palazzo Pfanner uit 1667, dat bijna een oase in een oase is te noemen met de mooie tuin met barokbeelden. U kunt zelfs helemaal over de stadsmuren de stad rondfietsen (4 km). Vanaf Lucca brengt de bus u terug naar uw hotel.

VRIJDAG
Lucca - Montecatini 50 km

Een tweede kans om Lucca te bezichtigen. Vanaf hier fietst u via een panoramische route met mooie villa’s langs de stadjes Collodi en Pescia. In Collodi, de geboorteplaats van Pinoccio, kunt u het beroemde Pinoccio park en de Villa Garzoni bezoeken. In Pescia nodigen de vele kerken, paleizen, Renaissance gevels en de bloemenmarkt uit tot een stadswandeling. U fietst door naar uw hotel in Montecatini, waar u de komende vijf nachten verblijft.

ZATERDAG
Pistoia - Florence 55km

We rijden eerst een stukje met de bus naar Pistoia. Dit is een oude Romaanse stad met prachtige Renaissance gevels. U vindt er één van de mooiste pleinen van Italië, de Piazza del Duomo. Op de fiets verder door de Toscaanse vlakte naar Florence.
Vandaag minder tijd om Florence te bezoeken? Morgen krijgt u volop de gelegenheid
om Florence te leren kennen!

ZONDAG
Vrije dag, Florence

Vandaag staat -voor wat betreft fietsen- gepland als een rustdag. De dag is echter vooral bedoeld om, na het korte bezoek van gisteren, Florence te leren kennen!
Deze dag is meer waard dan alleen even snel met de fiets aankomen en doortrekken. De trein (v.v. ongeveer 11 Euro, exclusief) brengt u in 50 minuten naar Florence. Uiteraard staat het u volkomen vrij deze dag anders in te delen. Wat denkt u van de vele Thermen in Montecatini of met de funiculaire omhoog naar Montecatini Alto?

MAANDAG
Rondrit Montecatini 60 km

Vandaag is opnieuw de keuze aan u. Gaat u een dagje kuren in één van beroemdste Thermen van Europa en ontspannen door de straatjes van de oude binnenstad slenteren? Of maakt u een fietstocht door de olijf- en wijnranken met oude boerderijen naar Vinci, de geboortestad van Leonardo da Vinci? Deze dag staat bekend als de mooiste (voor wat betreft het Toscaanse landschap), maar ook de zwaarste (aantal hoogtemeters) van alle dagen.

DINSDAG
Empoli - Uliveto Terme 50 km

Op deze laatste dag fietsen we verder terug richting Pisa, waar we min of meer begonnen zijn. Onderweg komt u door een paar mooie stadjes, waarvan vooral Santa Maria a Monte (klim!) en Vicopisano met haar mooie straatjes en burchten de moeite waard zijn.

WOENSDAG
Terugreis met overnachting

Na het ontbijt rijden we via Pisa naar Zwitserland. In de buurt van Straatsburg is uw diner en overnachting.

DONDERDAG
Terugreis

De laatste dag van uw vakantie. Met enkele pauzes onderweg rijdt de fietsbus terug naar Nederland, waar u tegen de avond aankomt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: