Fietsvakantie Toscane - van Pisa naar Florence - 7 dagen

Leonardo Da Vinci zou het gezegd kunnen hebben 'fiets naar mijn geboortestad en zie mijn ontdekkingen'. Dat is precies wat je tijdens deze tour gaat doen. Van de scheve torenstad, door het prachtige Toscaanse land van druiven en olijven via het charmante Lucca, naar Vinci, Leonardo's geboorteplaats. Je eindigt je fietsvakantie in het onweerstaanbare Florence, 'de wieg van de Renaissance'.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 155 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Italië, Toscane bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Trein
€ 599,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Pisa
Wandel na je check-in door het centrum van Pisa met zijn pastelkleurige huizen, nauwe straatjes, fraaie kerken en uiteraard zijn vermaarde scheve toren. Geniet tijdens de maaltijd van de uitmuntende kwaliteit van uit de streek afkomstige Chianti en olijfolie en maak voor het slapen gaan een romantisch ommetje langs de rivier de Arno.

Dag 2: Rondrit Pisa (25 km /33 km)
Deze korte route voert langs het oude aquaduct naar het centrum van Pisa. Bezoek het Piazza dei Miracoli met de Dom, de scheve toren, het Baptisterium en het Camposanto. Ga ook langs het architectonisch hoogstandje ‘Piazza dei Cavalieri’. De langere route voert door inspirerend landschap nabij de Monte Serra, naar het prachtige, 14e eeuwse klooster ‘Certosa of Calci’, nu een magnifiek natuurhistorisch museum. Keer vervolgens terug via het centrum van Pisa.

Dag 3: Pisa - Lucca (24 km / 33 km)
Vandaag maak je een vlakke, schilderachtige fietstocht. De route voert langs de oever van de Serchio waarmee je na 25 kilometer de charmante vestingstad Lucca bereikt. Je hebt voldoende tijd om deze stad te verkennen. Wandel langs prachtige tuinen, de majestueuze klokkentoren en het indrukwekkende Piazza Anfiteatro, met het Romeinse amfitheater uit de tweede eeuw. Mis ook de imposante, door bomen omzoomde stadswallen niet.

Dag 4: Rondrit Lucca (33 km / 40 km)
Vandaag kun je ook weer kiezen uit twee routes, beiden verschillend van lengte en intensiteit. De gemakkelijke route is vrijwel geheel vlak, terwijl de heuvelachtige, iets zwaardere, onderweg voor spectaculaire uitzichten zorgt. Beide fietstochten voeren langs prestigieuze Renaissance villa’s en statige landgoederen met mooi, aangelegde Italiaanse tuinen, die stuk voor stuk een bezoek waard zijn.

Dag 5: Lucca - Vinci (29 km / 54 km)
Deze route voert je via het oogstrelende dorpje Altopascio naar het fascinerende 'Padule of Fucecchio' natuurreservaat: het grootste, landinwaarts gelegen moerasgebied van Europa en pleisterplaats voor duizenden trekvogels. Geniet van al het natuurschoon en spot in het voor- of najaar bijzondere trekvogels tijdens hun rustpauze. Vervolgens fiets je naar Vinci, geboortestad van de wereldvermaarde uitvinder en kunstenaar Leonardo da Vinci.

Dag 6: Vinci - Florence (44 km)
Wie zich wil verdiepen in het genie Leonardo da Vinci (en wie zou dat niet willen?), kan daarvoor nergens beter terecht dan in zijn geboortestad, waar zijn artisticiteit en vernuftigheid in twee indrukwekkende musea worden gekoesterd. Ongetwijfeld krijg je diepe bewondering voor zijn bijzondere uitvindingen en ontwerpen. Na dit verrijkende bezoek fiets je naar het kroonjuweel van de renaissance: het schitterende Florence.

Dag 7: Vertrek Florence
Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie van Pisa naar Florence.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: