Fietsvakantie De Toscaanse Triangolo - 10 dagen

Deze 'driehoeks' route, die begint en eindigt in Pisa, bestaat uit verschillende trajecten, die ook los zijn te boeken. Het eerste traject voert van Pisa naar Florence, het tweede van Florence naar Siena en het derde van Siena weer terug naar Pisa. Onderweg passeer je het mooiste dat Toscane heeft te bieden. Met de ravitaillering is ook niets mis: de prima Toscaanse keuken en dito wijnen. Dat wordt in alle opzichten genieten!

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 328 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Italië, Toscane grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.379,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Pisa
Wandel na de check-in in je hotel door het centrum van de stad met zijn scheve toren, zijn pastelkleurige huizen, nauwe straatjes en fraaie kerken.

Dag 2: Pisa - Lucca (33 km)
De korte rit van vandaag is bijna helemaal vlak. Je volgt de Serchio rivier naar het lieflijke Lucca. Er blijft dus voldoende tijd over om de fantastische architectuur, fraaie tuinen, de befaamde klokkentoren en het indrukwekkende Piazza Anfiteatro uitgebreid te ontdekken. Maak in ieder geval ook een rit over de indrukwekkende stadswallen van Lucca alvorens je je bij het overnachtingshotel meldt.

Dag 3: Lucca - Vinci (29 km)
Na een vlakke rit is het eerste hoogtepunt van vandaag het Fucecchio natuurreservaat. Dit grootste, landinwaarts gelegen moerasgebied van Europa is een belangrijke tussenstop voor vele soorten trekvogels. Vervolg je route over rustige, secundaire wegen langs wijngaarden en olijfboomgaarden tot aan het dorpje Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. Hier vindt je twee belangrijke musea gewijd aan deze alleskunner uit de Renaissance.

Dag 4: Vinci - Florence (44 km)
Een heerlijke rit door het vlakke Toscaanse naar Florence, de wieg van de Renaissance. Richting de grote stad Florence wordt het wat drukker op de weg. Eenmaal in Florence wordt het moeilijk kiezen. Naar een museum waar werken van Leonardo da Vinci, Raphael en Michelangelo worden tentoongesteld? Of toch wandelen langs de 'Duomo' en een ijsje eten op één van de schitterende stadspleinen.

Dag 5: Florence - Greve (33 km)
Vandaag een mooie rit naar Greve in Chianti, een rustiek marktplaatsje en tevens hoofdstad van de Chianti wijnstreek. Stop onderweg in Impruneta, een geweldige plek voor een koffiestop op het fraaie, centrale plein. Uiteindelijk arriveer je in Greve waar je zeker 'Le Cantine di Greve' moet bezoeken. Hier kun je meer dan 50 verschillende wijnhuizen uit de wereldberoemde Chianti proeven.

Dag 6: Greve - Siena (53 km)
Je gaat op weg naar Siena, beroemd om zijn 'Palio' paardenrace, gehouden op het mooiste, schelpvormige plein in Europe: de Piazza del Campo. Stop onderweg in het pittoreske Radda voor je het betoverende Siena binnenrijdt. Mis hier niet de kathedraal, een architectonisch pronkstuk, en de vele indrukwekkende, middeleeuwse stadspaleizen in de nauwe, kronkelende straten van dit fraai geconserveerde Italiaanse juweel.

Dag 7: Siena - San Gimignano (49 km)
Na het ontbijt op weg naar schitterend San Gimignano. Maak een koffiestop in het perfect bewaard gebleven gehucht Monteriggioni en vervolg je tocht door het adembenemend mooie en golvende heuvelland van de Val d’Elsa. Geniet, eenmaal aangekomen in het ommuurde San Gimignano en bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren, van de bijzondere middeleeuwse architectuur.

Dag 8: San Gimignano - Volterra (36 km)
Vandaag fiets je door het klassieke, Toscaanse landschap naar de, op een heuvel gelegen, oude Etruskische stad Volterra. De korte rit, naar één van de mooiste maar minder bekende Toscaanse stadjes, laat tijd genoeg voor een bezoek aan de werkplaatsen, waar ambachtslieden albast omvormen tot schitterende producten. Ook het Etruskisch museum, het Romeinse theater, de schitterende paleizen en de nadrukkelijk aanwezige stadsmuren zijn de moeite.

Dag 9: Volterra - Pisa (51/78 km)
Vandaag een tocht langs wuivende graanakkers, wijngaarden en statige boerderijen met cipressenlanen. Je volgt grotendeels het stroomdal van de Fiume Era naar het stadje Pontedera. Vanaf hier neem je de trein naar Pisa. Wil je de laatste 30 km liever op het zadel blijven, volg dan het fietspad langs de rivier de Arno. Maak na aankomst een wandeling door de nauwe straatjes, langs kapelletjes en pastelkleurige huizen, gelegen langs de rivier.

Dag 10: Vertrek vanuit Pisa
Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in Toscane.

Lees meer

Reserveren

10-daagse fietsreis De Toscaanse Triangolo

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 1.379 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door