Fietsvakantie De Lutte - 5 dagen

Hotel Landgoed De Wilmersberg en Hotel ’t Kruisselt liggen tussen Oldenzaal en De Lutte in het hart van Twente. De glooiende heuvels, de bijzondere architectuur en het vele groen maken Twente tot een van de mooiste regio’s van Nederland. De fietstochten leiden u door dit bijzondere coulissenlandschap. U brengt een bezoek aan het bourgondische Oldenzaal en het kunststadje Ootmarsum en komt langs de fraaie kastelen van ’t Twickel en ’t Singraven. Ook bezoekt u Enschede, ooit de tweede textielstad van de wereld.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 175 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 425,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Naar Ootmarsum 47 km
Uw eerste fietsroute gaat over de stuwwallen in de omgeving van Oldenzaal. Eerst komt u door Oldenzaal met z’n robuuste basiliek Plechelmus. Daarna fietst u even langs het kanaal Almelo-Nordhorn om vervolgens een bezoek te brengen aan Ootmarsum. Het stadje stamt uit de dertiende eeuw en ademt nog veel van de sfeer van vervlogen tijden. Dan komt u langs de watermolen en het kasteel van Singraven. Na het gezellige De Lutte komt u nog langs het Arboretum Poortbulten.

B - Naar Hertme en Twickel 66 km
Deze fietsroute gaat over rustige fietspaden door de dorpjes Saasveld, Hertme en Zenderen. Vervolgens komt u over een prachtig fietspad langs de Doorbraak om daarna een bezoek te brengen aan het landgoed Twickel, met het gelijknamige kasteel. Op uw terugweg komt u door het lieflijke stadje Borne om daarna langs de Gammelkerbeek terug te keren naar Oldenzaal.

C - Naar Enschede 53 km
Deze route gaat over het uitgestrekte terrein van de voormalige vliegbasis Twente naar Enschede. Het rijke textielverleden van Enschede leeft voort in het industriële erfgoed in en rond de stad. U komt door de wijk Roombeek, uit de as van de grote vuurwerkramp in het jaar 2000 herrees hier een prachtige nieuwe wijk. Op de terugweg fietst u door Losser en langs de grensrivier de Dinkel.

D - Wandelroute naar Oldenzaal 11 km
Tijdens deze wandelroute brengt u een bezoek aan Oldenzaal. In het gezellige centrum vindt u de  robuuste Plechelmusbasiliek en museum het Palthehuis. U wandelt terug over de Tankenberg en door het cultuurlandschap Elfterheurne met loofbos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige beekdalen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: