Fietsvakantie Parels van het Oosten - 7 dagen

Een heerlijke combinatie van al het moois dat het Oosten van Nederland heeft te bieden en dat in combinatie met prachtige hotels. U fietst in de Achterhoek, het rivierengebied van Rijn, Waal en IJssel, ook een mooie tocht door het Rijk van Nijmegen en een ronde over de Veluwe. Kan het nog afwisselender? Kijk ook even bij de selectie fraaie hotels waar u zult overnachten en uw keuze is snel gemaakt. Naast al het natuurschoon komt u ook in gezellige steden als Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Zutphen waar u fijn kunt uitblazen op een terrasje langs de rivier of op het centrale plein.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 245 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 795,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Doetinchem
Aankomst in hotel "Villa Ruimzicht" in Doetinchem.

Dag 2 - Doetinchem - Nijmegen/Lent (54 km)
Een gevarieerde route door de natuurgebieden Het Montferland en De Ooijpolder, die gedeeltelijk door Duitsland voert. In Zeddam komt u langs de Grafelijke Torenmolen, de oudste nog werkende windmolen van Nederland. Door de bossen en graanvelden van het Montferland fietst u ongemerkt Duitsland binnen. Vanuit Elten koerst u op af op de Rijn, een pontje brengt u naar Millingen aan de Rijn en de Ooijpolder. Over dijkjes door mooie uiterwaarden en dorpjes komt de stuwwal van Nijmegen steeds dichterbij.
Liefhebbers kunnen de route met 7 km verlengen over de Rijnbrug bij Emmerich en langs de Duitse Oude Rijn.

Dag 3 - Rondrit Rijk van Nijmegen (48 km)
U heeft vandaag de keuze uit 2 heerlijke rondritten van 48 km (die ook kunnen worden gecombineerd tot één rit van 57 km), waarbij u ook door het centrum van Nijmegen komt. De zuidwestelijke rondrit gaat door het Land van Maas en Waal, dwars door het natuurpark de Overasselt En Hatertsevennen met de koortsboom van St. Walrick en terug door de bossen onder Nijmegen.
De zuidoostelijke route is een prachtige maar heuvelachtige rit door het Rijk van Nijmegen langs de Mookerheide, het Zuid-Limburgse aandoende Zevendal. Een mooie slinger door Duitsland brengt u naar Groesbeek, waar de befaamde Zevenheuvelenweg naar Berg en Dal op u wacht. Tot slot brengt een snelle afdaling u vlak langs Nederlandse dikste boom.

Dag 4 - Nijmegen/Lent - Zutphen (61 km)
Vandaag fietst u via Arnhem, over de Veluwe en door het leuke dorpje Eerbeek naar de Hanzestad Zutphen. In Arnhem en omgeving is natuurlijk van alles te doen maar u zou ook een bezoek kunnen brengen aan het kasteel Rosendael in Rozendaal met de beroemde bedriegertjes, vlak na Arnhem.
U kunt deze route op een paar plekken afsnijden tot een route van 50 à 56 km.

Dag 5 - Rondrit Zutphen (30 tot 57 km)
Vandaag de keuze uit meerdere routes: naar het noorden (Gorssel 30 km / Deventer 42 km) of het zuiden (Bronkhorst 32 / Doesburg 57 km). Naar het noorden fietst u eerst door een fraai uiterwaardengebied op de linkeroever van de IJssel naar de ruïne van Slot Nijenbeek en café en landbouwmuseum De Kribbe. U neemt daar het veer naar het charmante dorp Gorssel of fietst door naar de oude, Overijsselse hanzestad Deventer. De route naar het zuiden leidt naar het pitoreske stadje (kleinste van Nederland) Bronkhorst. Liefhebbers fietsen nog door langs de meanderende IJssel naar de goed bewaard gebleven hanzestad Doesburg.

Dag 6 - Zutphen - Doetinchem (50 km)
Fiets via Almen en door het leuke dorpje Zelhem weer terug naar Doetinchem. Kasteel Vorden ligt op de route en is de moeite waard om een kijkje te nemen.

Dag 7 - Einde arrangement
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Parels van het Oosten

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 795 per persoon.

Boek deze reis  

gelderland
Georganiseerd door