7-daagse fietsrondreis langs de Moezel - Trier - Koblenz

Op de fiets is het genieten van vergezichten over de meanderende Moezel. Trap langs heuvels bedekt met wijngaarden, burchten die vanaf heuveltoppen uitkijken op de historische steden als Cochem en door dorpen vol vakwerkhuizen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 206 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Moezel rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 616
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 350 km
Utrecht - Trier

Je reist naar Trier, de oudste stad van Duitsland. In het hotel ontvang je al het informatiemateriaal voor de fietsreis en je eventuele gehuurde fiets. Een onbewaakte parkeerplaats bij het hotel is inbegrepen.

Dag 2 - Reisafstand 40 km
Trier - Trittenheim

Nog geen boottocht* door Trier gemaakt? Stap dan in de ochtend op voor een tocht over de Moezel. Hierna fiets je parallel aan de meanderende rivier door naar Trittenheim. De schilderachtige plaats Trittenheim ligt temidden van met wijngaarden begroeide heuvels. Aan de zuidkant van het dorp vind je een heus wijnpad dat je richting de Laurentiuskapel loodst. Op deze weg bouwden wijnboeren in de 17e eeuw enkele kapellen om te kunnen bidden voor het welzijn na een zware pestepidemie.

Dag 3 - Reisafstand 53 km
Trittenheim - Traben-Trarbach

Tot Traben-Trarbach bepalen de krommingen van de Moezel het landschap. Na elke bocht zie je een andere burcht met trots bovenop een heuveltop staan, wakend over de talloze wijnranken die symmetrisch staan opgesteld.   Door de combinatie van de bouwstijlen belle époque en jugendstil is Traben-Trarbach een lust voor het oog. Een van de opvallende bouwwerken is de Brückentor: de brug die de dorpen Traben en Trarbach verbindt. Door de ronde torens met puntdaken aan weerszijden van de brug is het net een mini-kasteel.

Dag 4 - Reisafstand 60 km
Traben-Trarbach - Cochem

Via het wijnbouwgebied Zell leidt de fietsroute je langs ruïnes als Stuben en steile wijngaarden richting Cochem. Een daarvan is de wijngaard bij Bremm. Met 68 procent hellingsgraad de steilste van Europa. Van de 12e tot de 19e eeuw was het klooster van Stuben, op het uiterste puntje van het schiereiland nabij Bremm, onderdeel van het augustijnse Springiersbach-klooster. Alleen de imponerende buitenmuren van het 45 meter lange en tien meter brede klooster staan nog overeind. Omarmd door de Moezel, omringd door de Calmont-berg en vergezeld door blokken agrarische velden.

Dag 5 - Reisafstand 53 km
Cochem - Koblenz

Laat Cochem achter je en fiets verder met de Moezel aan je zijde naar Koblenz. Onderweg passeer je ruïnes als Klotten en Treis-Karden en doorkruis je de wijndorpen Kobern-Gondort en Güls. De stad Koblenz staat bekend als het punt waar de Rijn en Moezel samenvloeien. Waar de landtong Deutsches Eck eindigt, komen de twee rivieren samen. Op de landtong staat ook het ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I, een belangrijk persoon bij de eenwording van het Duitse Rijk. Een bijzondere kijk op Koblenz en de Deutsches Eck heb je dankzij de 890 meter lange kabelbaan* die over de Rijnoever en het oude centrum van Koblenz roetsjt.

Dag 6
Dagje Koblenz en het Rijnfietspad

Koblenz
Vandaag heb je de hele dag om Koblenz te ontdekken of een laatste keer op de trappers te stappen. Zo heb je de mogelijkheid het Fort Ehrenbreitstein te bezoeken of een fijne fietstocht langs de Rijn te maken. Weersta jij de roep van de Loreley?

Dag 7 - Reisafstand 330 km
Koblenz - Utrecht

Helaas komt ook aan deze reis een eind. Met de trein reis je terug naar Trier om met een voldaan gevoel terug naar huis te rijden.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: