Fietsvakantie Langs de Lahn - 7 dagen

U fietst langs de idyllische rivier de Lahn met prachtige steden, burchten en kloosters. U start in de bruisende studentenstad Marburg, of bij de bron van de rivier: de Lahnquelle.  U volgt de rivier en komt door vele mooi oude stadjes uiteindelijk bij de Rijn. Hier kunt u kiezen voor een romantische boottocht vanaf de Loreley naar Koblenz, of u fietst direct door naar deze oude stad, mooi aan de Rijn en Moezel gelegen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 179 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Rijn van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 745,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Marburg
U start in Marburg, een romantische bergstad met smalle, kronkelige straatjes rond de vorstelijke, hoog boven de stad gelegen burcht. Deze oude universiteitsstad staat vol met bezienswaardigheden (o.a. Elisabethkerk en het raadhuis) en heeft een rijke geschiedenis. 

Dag 2 Van Marburg naar Wetzlar (54 km)
Uw volgende etappeplaats is Wetzlar, waar het oude centrum volledig bewaard is gebleven en u originele barokhuizen en gerestaureerde vakwerkhuizen vindt. Deze huizen vormen, samen met de stenen brug en de architectonische interessante Dom, een bijzonder stadsbeeld. 

Dag 3 Van Wetzlar naar Weilburg (34 km) 
Ook het in een rivierbocht gelegen Weilburg is de moeite waard. De stad met het prachtige slot (met park) is de eeuwen bijna zonder kleerscheuren doorgekomen. Het marktplein met de Neptunusfontein en de aangrenzende burgerhuizen is een ensemble van barokke bouwkunst.

Dag 4 Van Weilburg naar Limburg (40 km)
Limburg a/d Lahn is heel bijzonder: de complete oude stadskern is onder monumentenzorg gesteld en behoedzaam gerestaureerd. Rond de hoog gelegen St Georgs Dom liggen vele fraaie vakwerkhuizen uit de 13de tot 18de eeuw. 

Dag 5 Van Limburg naar Bad Ems (34 of 47 km)
Op de etappe naar Bad Ems komt u door Nassau, een stad die verbonden is met het Nederlandse koningshuis. De burcht op de berg boven Nassau (rond 1120 gebouwd) is de bakermat van het gravenhuis Nassau, dat tegenwoordig in het groothertog Luxemburg en in Nederland regeert. Bad Ems behoort tot de mooiste en traditioneelste badplaatsen van Duitsland en ligt in het hart van een weids natuurpark langs de Lahn, tussen de bergen van de Taunus en het Westerwald. In de 19de eeuw groeide de faam van Bad Ems gestaag. Er kwamen steeds meer badgasten, waaronder vele beroemdheden.

Dag 6 Van Bad Ems naar Koblenz (17 of 46 km)
Bij Lahnstein stroomt de rivier de Lahn in de Rijn. U volgt  hier het fietspad langs de Rijn tot het fraaie Unesco werelderfgoed Loreley, om vandaar uit met een boot naar Koblenz te gaan. Of u fietst direct naar Koblenz om meer tijd te hebben om deze fraaie stad te bezichtigen.

Dag 7 Vertrek

Lees meer →

Reserveren

7-daagse fietsreis Langs de Lahn

€ 745,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door