Fietsvakantie Duitsland langs de Moezel - 7 dagen

Het is heerlijk radeln langs de Moezel! Deze rivier slingert als een blauw lint door een romantisch wijnlandschap tussen Trier en Koblenz. Laat je meevoeren door het mooie Moezeldal met zijn milde klimaat, langs wijnheuvels vol riesling-druiven, middeleeuwse burchten die vanaf heuveltoppen uitkijken over gemoedelijke wijndorpjes en meer dan tweeduizend jaar geschiedenis. Deze fietsvakantie is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Je fietst bij deze reis over vlakke fietspaden en soms een stukje weg. Een (elektrische) fiets huur je gemakkelijk bij.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Moezel rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 735,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 375 km

Utrecht - Trier
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Je komt aan in Trier, een van de oudste steden van Duitsland. De stad is rijk aan Romeins erfgoed en ligt prachtig tussen de heuvels van de Eifel en de Hunsrück. 

De Porta Nigra uit de 2e eeuw geldt als de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen. De prachtige Dom is ook ooit begonnen door de Romeinen. Beide monumenten staan op de Unesco-werelderfgoedlijst. 

Trier is ook de geboorteplaats van Karl Marx en zijn huis is nu een museum. 

Na een verkenning smaakt een wijntje in de sfeervolle Weinstube Kesselstatt extra lekker. Zum Wohl!

Dag 2 - Reisafstand 40 km

Trier - Trittenheim
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
De eerste fietsetappe voert over een afwisselende route langs akkers en boomgaarden naar Trittenheim. Je komt ook bij een prachtig uitkijkpunt in één van de mooiste bochten van de Moezel.

Trittenheim
De schilderachtige plaats Trittenheim ligt temidden van met wijngaarden begroeide heuvels. Aan de zuidkant van het dorp vind je een heus wijnpad, dat je richting de Laurentiuskapel loodst. Op deze weg bouwden wijnboeren in de 17e eeuw enkele kapellen om te kunnen bidden voor hun welzijn na een zware pestepidemie.
 
Dag 3 - Reisafstand 36 km

Trittenheim - Zeltingen
duitsland_rijnland-palts_bernkastel-kues_vakwerkhuizen_terras_mensen_centrum_pixabay
De route wordt vervolgd aan de overkant van de rivier. Vandaag kom je door het prachtige plaatsje Bernkastel-Kues met een bijzonder marktplein en oude vakwerkhuizen. Aan de oever is het een komen en gaan van cruiseschepen.
 
Dag 4 - Reisafstand 35 km

Zeltingen - Zell
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Over de Panoramaweg, die vanaf circa tachtig meter hoogte over de Moezel uitkijkt, fiets je naar het wijnbouwgebied Zell, waar de Moezel op zijn smalst is. 

Je komt door Traben-Trarbach. Het stadje kende een economische groei tijdens het belle époque en er werd veel gebouwd: het vele gebruik van de jugendstil maakt het een lust voor het oog. Een van de opvallende bouwwerken is de Brückentor: de brug die de dorpen Traben en Trarbach verbindt. Door de ronde torens met puntdaken aan weerszijden van de brug is het net een mini-kasteel. 

Na Enkirch verandert het landschap en maken de wijngaarden steeds meer plaats voor bossen. 

Het plaatsje Zell ligt idyllisch aan een van de mooiste meanders van de Moezel. Probeer in een van de vele proeflokalen de beroemde lokale wijn Zeller Schwarze Katz. 

Dag 5 - Reisafstand 47 km

Zell - Tries Karden
duitsland_rijnland-palts_cochem_rijksburcht-cochem_kasteel_heuvel_kleurrijke-huizen_maarten-udema
Je fietst eerst naar het sprookjesachtige Beilstein en dan naar het wijnstadje Cochem, waar de Reichsburg hoog boven de stad uittorent. Je hebt hier keus uit vele terrasjes en wijnlokalen. Vanuit Cochem vervolg je de route naar Treis Karden.

Doornroosje
Beilstein is een gehucht met 126 inwoners. De combinatie van de steile wijnhellingen, de ruïne van het kasteel Metternich, de meanderende Moezel en de vakwerkhuizen in de kronkelige straatjes maken dit plaatsje tot het summum van de Moezelromantiek. Het stadje is daarom al vaak als filmdecor gebruikt en wordt ook wel het Doornroosje van de Moezel genoemd.

Cochem
In deze barokke stad kan je niet om de Reichsburg heen. Vanaf een honderd meter hoge heuvel kijkt de burcht uit over de stad. De burcht werd eeuwenlang bewoond door adellijke families en is vandaag de dag te bezichtigen. Wandel rond door uitbundig gedecoreerde zalen als de jachtkamer. Het interieur is nog net als toen: houten vloeren die kraken onder je voeten, behang met kleurrijke patronen in alle vormen en maten en rijkelijk gedekte tafels vol porselein servies. 

Dag 6 - Reisafstand 42 km

Tries Karden - Koblenz
duitsland_rijnland-palts_koblenz_kabelbaan_heuvel_fort-ehrenbreitstein_maarten-udema
Na een bezichtiging van de burcht Eltz fiets je de laatste kilometers tot Koblenz. Hier stroomt ter hoogte van de Deutsches Eck de Moezel in de Rijn. Koblenz is daardoor een belangrijk wijncentrum voor zowel de Moezel- als de Rijnwijnen. 

De Deutsches Eck of Duitse Hoek markeert de monding van de Moezel in de Rijn. Op deze kunstmatige landtong staat een nationaal monument voor de Duitse eenheid. 

Tegenover de Duitse Hoek kijkt het fort Ehrenbreitstein met een wakend oog uit over de stad. Ooit was dit na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa.

Na inspanning komt ontspanning en de Drosselgasse in Koblenz is de ideale plek voor het nuttigen van een fruitig fris wit wijntje en een typisch Duitse maaltijd.

Dag 7 - Reisafstand 515 km

Koblenz - Trier - Utrecht
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Neem de bustransfer om 09.00 uur terug naar Trier en aanvaard de terugreis.

Lees meer →

Reserveren

7-daagse fietsreis Duitsland langs de Moezel

€ 735,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door