Fietsvakantie Langs de Moezel - 7 dagen

De fietsvakantie langs de Moezel in Duitsland heeft korte afstanden en is daarmee perfect voor een ontspannen fietsvakantie dichtbij huis, maar toch in een geheel andere ambiance. Heerlijk om te fotograferen of onderweg af te stappen op een van de gezellige marktpleinen en een heerlijke Moezelwijn te proeven.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Duitsland, Moezel rivieren en meren, bergen, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 524,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Mozaïek Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Trier
Trier is de oudste stad van Duitsland en ligt in het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier is niet alleen een mooie vakwerkstad, maar heeft ook talloze bezienswaardigheden waaronder historische, Romeinse gebouwen. Een aantal hiervan staan ook op de UNESCO-monumentenlijst. Nergens anders in Europa kan je zo goed zien waar de Romeinen toe in staat waren. Trier is vrijwel geheel gespaard gebleven tijdens de Wereldoorlogen en heeft daardoor nog veel authentieke elementen. De Porta Nigra, het amfitheater, de Keizerlijke Thermen en de dom zijn enkele voorbeelden die zeker een bezoek waard zijn.

Overnachting in Trier 

Dag 2 –  Trier – Trittenheim 
Afstand: ca. 40 km

Via de linkeroever van de Moezel fietst u over goede fietspaden langs Pfalzel. De naam Pfalzel betekent paleisje, de Romeinse keizers lieten hier een versterkt paleis bouwen. Tegenwoordig zijn er nog Romeinse overblijfselen bewaard gebleven, bijvoorbeeld de stadsmuur, de kerk en de pastorie. U fietst verder via de rechteroever langs de “Romische Weinstraße”, het wijnpad van de oude Romeinen. Dit pad is onderdeel van de oorspronkelijke Romeinse bevoorradingswegen. Na de “Romische Weinstraße” komt uit bij het recreatiemeer Triolago, waar u bij warm weer heerlijk kunt zwemmen. Vanaf Triolago fiets u naar het wijndorp Mehring aan de uitlopers van de Hunsrück. Bezoek hier het Romeinse “Villa Rustica”. Deze Romeinse villa is herbouwd en geeft een goed beeld van hoe de Romeinen toen leefden. De route brengt u door mooie wijngaarden naar Trittenheim, fraai gelegen in een lus van de Moezel. Het dorp heeft een groot aantal wijnboeren en de wijnen uit Trittenheim behoren dan ook tot de meest bekende Moezelwijnen.

Overnachting in Trittenheim of omgeving

Dag 3 – Trittenheim – Zeltingen
Afstand: ca. 35 km

U fietst over gemoedelijke fietspaden langs groene heuvels naar Neumagen – Dhron, de oudste wijnstad in Duitsland. In de Keltische tijd was hier al een nederzetting en het is een rijk opgravingsgebied. Hier stonden vele Romeinse gebouwen uit de tijd van Constantijn (310). De Romeinse kerk en de gotische Peterskapelle zijn leuk om te bezichtigingen. Verder gaat het langs de Moezel naar Piesport, omgeven door steile, terrasvormige wijnhellingen. Het dorpje bestaat uit oude vakwerkhuizen en gezellige wijnboerderijen. In Piesport is ook een van de oudste en grootste Romeinse wijnperzen te zien ( 500 v.Chr.)! Via mooie berglandschappen fietst u naar Lieser, romantisch gelegen aan het dal van het riviertje de Lieser. Dit plaatsje kent een aantal prachtige, historische gebouwen. Net wat verderop ligt een van de meest geliefde plaatsje langs de Moezel: Bernkastel Bues. Het historisch centrum heeft prachtige vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen. Al fietsend langs de Moezel komt u uit bij het gezellige Zeltingen, dat bekend staat om zijn topwijnen.

Overnachting in Zeltingen 

Dag 4 – Zeltingen – Zell
Afstand: ca. 35 km

Na het ontbijt kunt u nog snel even genieten van het straatbeeld van een typisch wijnbouwersdorp voordat u het dal van de Moezel verder volgt. Aan beide kanten van de Moezel kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het berglandschap en de wijngaarden. U komt langs Traben-Talbach, dat prachtig ligt in een smalle bocht van de Moezel, omringd door bossen. Hier kunt u het fietsmuseum of de ruïne Grevenburg bezoeken – van waar u een mooi uitzicht over de Moezel heeft. Kenmerkend voor Traben-Talbach is de bijzondere Brückenstranke, een poortgebouw uit 1899 bij de brug over de Moezel. U fietsen verder door het Moezelgebied langs Slot Marienburg: een historisch, sprookjeskasteel gelegen op de bergkam “Zeller Hamm”. U overnacht in Zell, aan een van de mooiste én grootste meanders van de Moezel.

Overnachting in Zell 

Dag 5 – Zell – Treis-Karden
Afstand: ca. 50 km

U stapt de fiets op richting Alfs met zijn leuke dorpsmuseum, mooie vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Vervolgens fietst u naar Bremm. De wijnvelden van Bremm liggen op de steilste helling van Europa (“Calmont-Klettersteig”), maar liefst 65 graden! Bremm heeft een historisch dorpskern en de laatgotische kerk heeft een prachtig barokaltaar. Direct langs de Moezel gaat het dan naar Cochem. Cochem heeft een gezellig, historisch marktplein dat uitnodigt voor een terrasje. U overnachting in de dubbele stad Treis-Karden, Karden ligt op de ene oever en Treis op de andere. Al van verre zult u dit dorp herkennen aan zijn witte kloosterkerk St. Kastor met drie torens. Op de markt van dit pittoreske plaatsje staat een schitterend vakwerkhuis genaamd Haus Epstein, verder zijn er veel leuke winkeltjes.

Overnachting in Treis-Karden 

Dag 6 – Treis-Karden – Koblenz
Afstand: ca. 40 km

Al vrij snel nadat u de fietst opgestapt bent, raden wij het aan om een mooie weg te maken naar een van de meest indrukwekkende burchten van Duitsland. Deze sprookjesachtige Burcht Eltz ligt in de mooie natuur van het Eltzdal bovenop een rots. U heeft vanaf deze burcht een waanzinnig uitzicht op de Moezel en de omgeving. Eenmaal terug op de Moezelroute passeert u tal van idyllische wijnstadjes, bijvoorbeeld Kobern met zijn middeleeuwse marktplaats of het wijn- en fruitstadje Dieblich met zijn bezienswaardige Heesenburg. U komt ook langs Brodenbach, een erkend luchtkuuroord. Uw eindbestemming van deze reis is ook het eindpunt van de Moselradweg: het imposante monument Deutsches Eck in de stad Koblenz.  U overnacht in deze prachtige oude stad aan de rivier de Rijn. Enkele hoogtepunten in Koblenz zijn: Fort Ehrenbreitstein, Sint Kastor basiliek, de slot Stolzenfels en de Romaanse liebfrauenkirche.

Overnachting in Koblenz 

Dag 7 – Einde van de reis
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen. 

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Langs de Moezel

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 524 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door