Fietsvakantie Assen - 5 dagen

Waarschijnlijk denkt u bij een vakantiebestemming niet gelijk aan Assen. Toch maakt deze gezellige provinciehoofdstad de bijnaam ‘Stad der Paleizen’ meer dan waar met zijn villa’s en herenhuizen. Bovenal is het de perfecte uitvalsbasis voor het per fiets ontdekken van de prachtige Drentse natuurgebieden. Vanuit uw comfortabele hotel in het centrum fietst u door het stroomgebied van de Drentse Aa, over het Balloërveld en door het Drents-Friese Wold. Fietsend door de bossen, veengebieden en heide komt u langs hunebedden en grafheuvels. Tevens kunt u een bezoek brengen aan Kamp Westerbork en Kolonie van Weldadigheid Veenhuizen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 190 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie Halfpension
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 270,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Route A: Balloërveld 24 km

Tijdens deze korte fietsroute maakt u kennis met het prachtige beeklandschap net buiten Assen en de uitgestrekte heide van het Balloërveld, met grafheuvels en een schaapskudde.

Route B:  Grolloo en Borger 43 of 58 km

U steekt de Drentsche Aa over en komt al snel in Grollo, met het museum van Cuby and the Blizzards. Onderweg naar Borger komt u langs het Boomkroonpad met z'n ronde toren van 22,5 meter hoog. U kunt er langs de 'boomkronen' wandelen. Borger is bekend om het hunebedcentrum, een archeologisch museum. Op uw terugweg komt u door Rolde, een esdorp met een imposante gotische kerk.

Route C: Drentsche Aa en Zuidlaren 52 km

Tijdens deze route fietst u bijna de gehele tijd door het stroomgebied van de Drentsche Aa, het best bewaarde laagland beekdallandschap in West-Europa. Hier wordt de helft van alle in Nederland voorkomende plantensoorten aangetroffen!  De slingerende beek volgend komt u in het sfeervolle toeristendorp Zuidlaren. Via het Balloërveld keert u terug naar Assen.

Route D: Hijkerveld en Kamp Westerbork  42 km

Langs het TT-Assen circuit fietst u naar het Hijkerveld, een van de grootste heidevelden van Drenthe. Na Hooghalen komt u bij het imposante  concentratiekamp Westerbork. U kunt er een bezoek brengen aan het herinneringscentrum. Op de terugweg komt u langs de wereldberoemde radiosterrenwacht en langs een monument ter nagedachtenis aan een Brits vliegtuig dat in de tweede wereldoorlog is neergestort

Route E: Fochteloërveen en Veenhuizen 50 km

Door een karakteristiek Drents esdorpenlandschap en langs het uitgestrekte hoogveengebied Fochteloërveen fietst u naar Kolonie van Weldadigheid Veenhuizen. Ruim honderd Rijksmonumenten getuigen hier van de rijke Kolonie-geschiedenis.

Lees meer

Reserveren

5-daagse fietsreis Assen

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 270 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door