Fietsvakantie Rijssen en omgeving - 5 dagen

Het Twentse Rijssen ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Net buiten het stadje ligt uw hotel op een stuwwal in het glooiende ‘Hollands Schwarzwald’. De centrale ligging biedt u ideale mogelijkheden om Twente en Salland op de fiets te ontdekken. Prachtige fietspaden leiden u naar de heidevelden op de Holterberg en voeren u langs de meanderende Regge. In en rond het gezellige kunststadje Diepenheim vindt u maar liefst zes kastelen en meerdere bijzondere tuinen. En het eeuwenoude stadje Delden wordt omringd door het uitgestrekte en bosrijke Landgoed Twickel.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, Twente rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 395,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Langs de Regge 33 km
Ooit was de Regge 90 kilometer lang. Maar door kanalisatie bleven er uiteindelijk nog maar 30 over. Inmiddels heeft het riviertje daar waar mogelijk zijn natuurlijke loop weer teruggekregen waardoor u langs een als vanouds meanderende Regge van het bijzondere oeverlandschap kunt genieten. Op weg naar de Regge komt u in Enter, waar de zompen, de  platte boten die op het ondiepe riviertje voeren, gemaakt werden. De rondrit eindigt in het knusse centrum van Rijssen.

B - De Sallandse Heuvelrug 49 of 61 km
Door de bossen van de Borkeld fietst u naar Holten waar de klim naar de Holterberg begint. Eindeloze, glooiende fietspaden leiden u door uitgestrekte heidevelden en over de toppen van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug naar Nijverdal. Indien u wilt kunt u daar nog voor een extra rondje over de Hellendoornse Berg kiezen. Langs de Regge fietst u naar kasteel De Oosterhof aan de rand van Rijssen en vervolgens door het ‘Schwarzwald’ weer naar het hotel.

C - De kastelen en tuinen van Diepenheim 46 of 58 km
Over de heide van de Borkeld fietst u naar de Schipbeek en dan over de Markelose Berg naar Markelo. Daarna gaat het opnieuw langs de Schipbeek naar het Landgoed Westerflier, met het eerste van de zes Diepenheimse kastelen. Diepenheim biedt u daarnaast ook meerdere kunstgalerieën, enkele bijzondere ‘Urban Gardens’ en de tuinen van Kasteel Warmelo. Na de kleinschalige landgoederen Nijenhuis en Weldam fietst u over het Reggepad weer naar Diepenheim. Op de terugweg kunt u na de bossen van de Herikerberg aangenaam verpozen in (de tuinen van) de eeuwenoude Herberg de Pot.

D - Landgoed Twickel 50 of 56 km
Rustige, landelijke weggetjes brengen u naar het Twentekanaal. Langs dit kanaal fietst u naar Delden dat ontstaan is rond de 1000 jaar oude Blasiuskerk. Het stadje wordt omringd door de bossen en het coulisselandschap van het 4000 hectare grote Landgoed Twickel. Midden op dit landgoed ligt het eeuwenoude kasteel waarvan de tuinen zeker een bezoekje waard zijn. Over mooie fietspaden door de uitgestrekte loofbossen fietst u via Enter weer naar Rijssen terug.

E - Rondwandeling over de Rijsserberg 7 km
Een kleine kennismakingswandeling vanaf het hotel rond de 32 meter hoge Rijsserberg. U maakt daarbij kennis met de tegenover het hotel liggende heide, de resten van het spoorlijntje van de voormalige steenfabriek en de heuvels en “ravijnen” van het ‘Hollands Schwarzwald’.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis Rijssen en omgeving

€ 395,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door