Fietsvakantie Loire Vallei 'relaxed' - van Orleans naar Tours - 6 dagen

Zeer ontspannen tocht over fietspaden en binnenwegen door het wereldberoemde 'Pays des Châteaux', het meest cultuurrijke deel van de Loirevallei. Langs schitterende kastelen zoals van Amboise, Blois ... Door het hart van de Tourraine, bekend om hun puike, witte wijnen. Met schitterende stukken rivierenland en veel prettige plekken onderweg.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 140 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 479,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Orléans
U reist op eigen gelegenheid naar Orléans, toegangspoort tot het hart van de vermaarde Loire vallei. Het was ooit een hoofdstad in de vroege Franse Middeleeuwen en is nu een levendige moderne stad, met een fraai historisch centrum. Een ideale plek om te starten (stroomafwaarts) of te eindigen (stroomopwaarts) met uw fietstocht langs Europa’s laatste, wilde rivier: de Loire.

Dag 2:    Orléans - Beaugency (31 km)
Wanneer u Orléans hebt verlaten, bereikt u al snel de aantrekkelijke samenvloeiing van de rivieren Loiret en Loire. Een deel van deze route voert verder over de hogerop gelegen oevers met mooie uitzichten over het omringende, golvende boerenland. Mis onderweg vooral niet het sfeervolle, stadje Meung-sur-Loire en bewonder eenmaal in het historische Beaugency de fraaie, oude brug. In 1429 trok Jeanne d'Arc hier met haar leger overheen om het stadje te bevrijden. Haar standbeeld kent in Beaugency dan ook een prominente plek.

Dag 3:    Beaugency - Blois (35 km)
Eenmaal onderweg wordt, door zowel de oude Loire dorpjes als de moderne centrale van St-Laurent-des-Eaux, snel duidelijk hoe belangrijk de rivier de Loire hier altijd is geweest. Een heerlijk, vlak fietspad langs de rivier voert u van Tavers naar Avaray en biedt u een relaxte rit naar het wereldberoemde ‘Pays des Châteaux’: het land van de kastelen rond Chambord en Blois. U kunt kiezen uit drie, min of meer, directe routes door een bijzonder en uniek landschap. De ‘Loire à Vélo’ route is de meest directe, maar de alternatieve, meer kronkelende circuits stellen u in staat om ook andere bijzondere kastelen te bewonderen.

Dag 4:    Blois - Amboise (41 km)
Volg vanuit Blois de zuidoever van de Loire, en fiets tussen de wijnhellingen naar het dorpje Candé-sur-Beuvron. Koers langs de Beuvron rivier weer terug naar de majestueuze Loire. Hoog op de oever ligt het elegante kasteel van Chaumont-sur-Loire, omringd door prachtige tuinen. U bent in de historische landstreek Touraine. Bezoek een wijnlandgoed, sommigen met indrukwekkende, ondergrondse kelders en proef bijvoorbeeld een lokale ‘sauvignon blanc’. Geniet van de pracht en praal rond het Château van Amboise en het vlakbij gelegen Clos-Lucé, waar Leonardo da Vinci ooit een tijdlang verbleef. Er zijn enkele hellinkjes onderweg.

Dag 5:    Amboise - Tours (31 km)
De uit het landschap opstijgende pagode in Chinese stijl zorgt in de vroege ochtend voor een bescheiden Zen ervaring. U arriveert in het wijngebied van de prestigieuze 'Montlouis' wijnen. Door het ideale microklimaat rond de samenloop van de Loire en de Cher zijn de druiven hier van een unieke kwaliteit. Ontdek het uitgebreide aanbod aan lokale, witte wijnen in een wijnkelder of tijdens een lunchstop. Overdrijf niet zoals Gargantua, de fictieve, gierige reus wiens verhaal zo nauw verbonden is met de Touraine! Zowel mooi als makkelijk is deze etappe naar Tours, de vriendelijke hoofdstad van de streek, dankzij het fraaie fietspad langs de Loire.

Dag 6:    Vertrek vanuit Tours
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie in de Loire Vallei in Frankrijk.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: