Fietsvakantie Vélodyssée - Langs de Frans-Atlantische Kust - 8 dagen

Volg pal langs de Atlantsche Oceaan, tussen de historische steden Nantes en La Rochelle, een mooi en onderhoudend deel van de 'Vélodysée'. Geniet tijdens deze relaxte kustroute die voert door bossen en duinen, van zilte zeelucht, frisse wind en sprankelend zonlicht. Stap nu en dan af voor een verfrissende duik in zee. Ben je een liefhebber van vis en zeevruchten, dan kun je hier je hart ophalen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 333 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, kust, grote steden, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 869,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Nantes
Bezoek na het inchecken de historisch cultuurstad Nantes, een onbekende parel, gelegen op de oevers van de Loire. Bewonder de prachtige, statige huizen in het oude centrum, de kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne.

Dag 2: Nantes - Saint-Brévin-les-Pins (62 km)
Deze dag voert je naar de uitwaaierende monding van de onweerstaanbare Loire. Je fietst tussen moerassen en door uiterwaarden, een gebied waar cultuurland en wilde natuur elkaar doorlopend afwisselen. Geniet, eenmaal aangekomen in de badplaats Saint-Brévin, van de mooie stranden en de frisse, zilte zeelucht.

Dag 3: St.Brevin-le-Pins - Bouin (58 km)
Verken vandaag de 'oester-hoofdstad' van de Vendée, een voormalig eiland, bedijkt en ingepolderd; voor ons Nederlanders de gewoonste zaak, maar voor de Fransen heel uniek. Bezoek de zoutpannen en zie hoe hier het befaamde 'fleur de sel' wordt gewonnen. En probeer in ieder geval in Port du Bec enkele oesters te proeven. Geniet onderweg van het mooie uitzicht over het voor de kust gelegen eiland, Noirmoutier.

Dag 4: Bouin - Saint-Jean-de-Monts (45 km)
Volg vandaag een traject door de lichte, geurende pijnboombossen en de golvende, blonde duinen. Hier en daar liggen fraaie villa's uit de eerste helft van de vorige eeuw, verscholen. Na een kleine , maar heerlijke fietslus over het charmante eiland Noirmoutier, wacht je een uitnodigend, zilverwit zandstrand in de badplaats Saint-Jean-de-Monts.

Dag 5: Saint-Jean-de-Monts - Les Sables d'Olonne (50 km)
Eenmaal onderweg passeer je tussen Sion en Saint-Gilles-Croix-de-Vie de opmerkelijke granietrotspartijen van 'Cinq-Pineaux' en 'Trou du Diable'. Verken de oude vissershaven van Saint-Hillaire-de-Riez alvorens je arriveert in Sables-d'Olonne de onder zeilers zeer bekende vertrekplaats voor de 'Vendée Globe' race. Hier kun je je vanavond te goed doen aan een uitbundige schotel schelp- en schaaldieren ('fruits de mer') of de bekende sardientjes 'sablaise'.

Dag 6: Les Sables d'Olonne - La-Tranche-sur-Mer (45 km)
Het eerste deel van deze etappe voert dicht langs de kust, langs zandstranden en rotsige kreken. Je bereikt de monding van de Payré met haar verbazingwekkende en contrasterende kleurenpracht. Zet je fiets even aan de kant, voordat je La-Tranche-sur-Mer, hét centrum voor surfers, bereikt, en neem een frisse duik in zee, bijvoorbeeld bij het Conche strand.

Dag 7: La-Tranche-sur-Mer - La Rochelle (73 km)
Fiets door het drooggelegde deel van de 'Marais Poitevin' en volg de 'Voies Vertes' naar het dorp Marans. Beklim voor een prachtig uitzicht de moderne kerktoren gemaakt van glas en staal. Zet tenslotte koers naar het fraaie La Rochelle met zijn oude belvédères, overblijfselen van de ooit zo indrukwekkende stadsomwalling. Geniet van de charme van de oude stad, die in de avond baadt in een zacht en warm strijklicht. Dit is de langste dag van deze reis. Je kunt er ook voor kiezen om een extra nacht in Marans te boeken. De etappe wordt dan in twee delen opgesplitst: La-Tranche-sur-Mer - Marans (47 km) en Marans - La Rochelle (26 km).

Dag 8: Vertrek La Rochelle
Na het ontbijt eindigt het georganiseerde deel van je Vélodyssée fietsvakantie. Misschien is er nog tijd over om de prachtige stad La Rochelle te bezoeken. Je kunt ook een extra nacht boeken om een schitterende fietstocht te maken over het nabij gelegen romantische eiland Île de Ré.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door