Fietsvakantie Groningen & Friesland Culinair - 4 dagen

Een culinaire ontdekkingstocht in het noorden van Nederland. U fietst door de prachtige Nationale Parken de Alde Feanen, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Onderweg komt u langs terpen en wierden met hun laatmiddeleeuwse kerkjes, fietst u langs statige boerderijen of maakt u met een voetveer oversteekjes in waterrijke gebieden. De eilanden Ameland en Schiermonnikoog met hun duinen en Noordzeestrand voegen een bijzonder landschap toe aan deze reis. En u bezoekt de historische steden Groningen en Leeuwarden. U overnacht in goede hotels, enkele van de restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau of de Michelingids. Laat u verrassen!

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 160 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis
Omgeving
Nederland, Friesland rivieren en meren, grote steden, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 570,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst in Aduard en eventuele rondrit naar Groningen 28 km
U komt aan in Aduard, waar ooit het grootste klooster van de noordelijke Nederlanden heeft gestaan. ‘s Middags kunt u een rondje maken naar Groningen, dé fietstad van Nederland. Langs het Reitdiep fietst u zo de stad in. Op autoluwe fietsroutes fietst u langs de Martinitoren, over de Grote Markt, langs het Groninger Museum en het Universiteitsgebouw.

Dag 2 - Van Aduard naar Dokkum 54 km
Vanaf Aduard fietst u over rustige, landelijke wegen naar het kringdorpje Niehove. Op weg naar het voormalige vissersdorp Zoutkamp komt u in Houwerzijl, met het enige theemuseum van Nederland. Na Zoutkamp fietst u over mooie fietspaden door het Nationaal Park Lauwersmeer door naar Dokkum, waar u in de oude Abdij overnacht.

Dag 3 - Van Dokkum naar Schiermonnikoog en Rondje Schiermonnikoog 28 km + 17 km
Na de vestingwallen van Dokkum fietst u over rustige wegen door een weids landschap met mooie vergezichten naar het vissersdorp Moddergat aan het Wad. U kunt er een museum bezoeken in de oude vissershuizen, Langs de dijk fietst u naar Lauwersoog, waar u de boot naar Schiermonnikoog neemt. Op Schiermonnikoog kunt u een korte afwisselende rondrit over het eiland maken.

Dag 4 - Van Schiermonnikoog naar Aduard 50 km en vertrek
Met de veerboot komt u in Lauwersoog en fietst u door het uitgestrekte Nationaal Park Lauwersmeer naar het vissersdorp Zoutkamp. In het Visserijmuseum ziet u het oude vissersleven terug. Over rustige, landelijke wegen komt u in Houwerzijl. Mooie fietspaden brengen u via het Reitdiep en Garnwerd terug naar Aduard.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: