Fietsvakantie Gaasterland en Friese meren - 4 dagen

Op deze korte fietstocht krijgt u een goede indruk van het Zuidwestelijke deel van het merengebied van Friesland. U komt door zeven van de elf steden die horen bij de beroemde Elfstedentocht. Stuk voor stuk zijn het prachtige stadjes met een rijke historie. U fietst door het karakteristieke Friese landschap met weidse uitzichten en drukbevaren meren en vaarten. In Gaasterland vindt u lichte glooiingen met loofbossen, houtwallen en zelfs kliffen.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 140 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Elfstedentocht, Friesland rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 360,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Workum
 

Dag 2 Van Workum naar Sneek 41 km

Vanuit Workum fietst u over een prachtig fietspad langs de Flakke en Aldegeaster Brekken naar de oude Hanzestad Bolsward. Deze ooit op drie terpen aan de voormalige Middelzee gelegen stad heeft een fraai centrum met grachten en tientallen monumenten. Vervolgens fietst u naar IJlst, van oudsher een stadje van houtbewerking en scheepsbouw. Een overblijfsel hiervan is de houtzaagmolen De Rat die nog volop in bedrijf is. Hierna is het niet ver meer naar Sneek. Deze stad, ontstaan uit twee dicht bij elkaar gelegen terpen, werd in de 16e eeuw omgeven door vestingwallen en grachten. Het werd de best verdedigde stad van Friesland en groeide uit tot een marktstadje. Het pronkstuk van de stad is de waterpoort uit 1613.

Dag 3 Van Sneek naar Rijs of Lemmer 46 of 49 km

U fietst midden door het Friese merengebied. Per pont steekt u over naar het sfeervolle dorp Langweer. Hierna fietst u naar Sloten, de kleinste van de Friese Elfsteden. Fraaie koopmanshuizen langs de gracht herinneren nog aan de vroegere rijkdom van dit oude vestingstadje. Via Balk bereikt u Gaasterland. Dit heuvelachtige natuurgebied is in de voorlaatste ijstijd door landijs gevormd. Over fietspaden fietst u door de uitgestrekte loofbossen. U hotel staat in Rijs of in de havenplaats Lemmer.   

Dag 4 Van Rijs of Lemmer naar Workum 32 of 50 km en vertrek

Langs het IJsselmeer fietst u door de glooiende bossen en weides naar Stavoren. Deze voormalige Hanzestad is één van de oudste stadjes van Nederland. De plaats is rond het jaar 900 ontstaan en was al in de 11e eeuw een belangrijke handelsstad. Over en langs de IJsselmeerdijk fietst u door naar Hindeloopen dat aan drie kanten wordt omgeven door het IJsselmeer. Het oude zeevaarders- en vissersstadje heeft een eigen dialect, een eigen klederdracht en een eigen schilderkunst. U vindt er smalle grachten met houten bruggetjes en mooie commandeurswoningen van de Hindelooper kapiteins uit de 16de en 17de eeuw. Uw fietstocht eindigt weer in Workum.

Lees meer

Reserveren

4-daagse fietsreis Gaasterland en Friese meren

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 360 per persoon.

Boek deze reis  

gaasterland friese meren
Georganiseerd door