Fietsvakantie Costigliole Saluzzo - Italië - 8 dagen

Aan de voet van de Cuneser Alpen, in de vallei van de Varaita, ligt het oude stadje Costigliole Saluzzo met drie imposante burchten. De omgeving heeft tal van historische bezienswaardigheden te bieden in de steden Saluzzo, Fossano en Savigliano. Onderweg ziet u veel boomgaarden met kiwi’s, appels en peren. In één van de burchten van Costigliole Saluzzo, het Castello Rosso (rode burcht), is uw sfeervolle en comfortabele standplaatshotel gevestigd.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 327 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Italië, rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 995,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A - Rondrit naar Saluzzo 30 of 54 km

Allereerst brengt u een bezoek aan de middeleeuwse binnenstad van het nabije Saluzzo, prachtig gelegen tegen de berghelling en bekroond met een enorme burcht. U kunt hier gotische kerken en palazzo’s in renaissancestijl bewonderen. Vervolgens fietst u over de vruchtbare vlakte door de sfeervol verweerde­ oude dorpen Scarnafigi en Lagnasco, beide met een 16e eeuws kasteel.
In Saluzzo heeft u de mogelijkheid een lus naar het sfeervolle stadje Revello te maken. Op weg van en naar Revello fietst u aan de oevers van de Po, langs bergruggen en door boomgaarden. Op de terugweg kunt u nog een bezoek brengen aan de prachtige burcht van Manta.

B - Rondrit naar Dronero en Cartignano 43 of 57 km

Stroomopwaarts verkent u het dal van de Maira, met bijzondere en bizarre rotsformaties in het natuurpark­ Ciciu del Villar. Nabij het aangename valleidorp Dronero ontdekt u een antieke bedevaartskerk uit de 11e eeuw. De machtige burcht van Cartignano, gebouwd op een heuvel aan de rivier, markeert de plek om terug te fietsen naar uw hotel. Op de terugweg brengt u een bezoek aan het oude centrum van Busca.

C - Rondrit naar Fossano en Savigliano 52 of 70 km

Na het oversteken van de Maira stevent u af op de machtige transen van de 14e eeuwse burcht van Fossano, gelegen op een lage heuvel aan de Stura di Demonte. In de binnenstad ziet u elegante gevels en kerken in baksteenbarok. Dan fietst u naar Savigliano, dat u veel bezienswaardigs biedt en dat een heerlijk plein heeft om te pauzeren onder sierlijke arcadebogen. Langs weilanden en boomgaarden fietst u westwaarts terug naar uw standplaats. Om de route in te korten, neemt u in Fossano de trein naar Savigliano.

D - Rondrit naar Caraglio 45 km

U fietst naar het charmante stadje ­Caraglio in het dal van de Grana. Vanuit het oude centrum kunt u een leuke wandeling maken naar de bedevaartskerk op de heuvel, met een prachtig panorama rondom.

E - Rondrit naar Cuneo 58 km

Via het rustieke dorp Centallo fietst u naar de levendige provinciehoofdstad Cuneo, gebouwd op een wigvormig plateau tussen twee rivieren. Het barokke, centrale plein en de lange winkelstraat met ruime arcadebogen benadrukken het monumentale en statige karakter van deze levendige stad.

F - Rondrit naar de vallei van de Varaita 43 km

Evenals bij route E fietst u lichtstijgend stroomopwaarts. Dit keer langs de Varaita, met aan weerszijden van de lieflijke vallei de imposant oprijzende bergen. Ook hier komt u door aardige dorpen met eeuwenoude burchten en kerken, zoals Piasco, Venasca­, Rossana en Frassino. Stroomafwaarts door het dal kunt u genieten van een lange geleidelijke afdaling terug naar uw hotel.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Costigliole Saluzzo - Italië

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 995 per persoon.

Boek deze reis  

plein piemonte
Georganiseerd door