Image
Kasteel in Luxemburg

Heerlijke wijn en historische plekken

Luxemburg, klein maar fantastisch

Fietsvakanties Luxemburg

Fiets in Luxemburg langs de Moezel en door de stad Luxemburg. Met zijn geschikte fietspaden, prachtige kastelen en heerlijke, traditionele gerechten is Luxemburg een fietsbestemming die u niet mag missen. Voor alle kunstliefhebbers is het Musée d'Art Moderne ook een echte aanrader. Mocht u met uw eigen auto gaan dan is Luxemburg ook een prima plek om lekker goedkoop te tanken!

4 fietsreizen gevonden
fietsenvakantie vennbahn

Vennbahn 8 dagen

België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 695,- p.p.
fietsen door nederland, luxenburg, belgië, frankrijk en duitsland

Vijflandentocht 10 dagen

België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 860,- p.p.

5-Landen fietstour over Maas- en Vennbahn route 10 dagen

België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Sportieve fietsvakanties
vanaf € 860,- p.p.
Mosbach

Rondreis langs de Moezel, Neckar en Rijn 18 dagen

Duitsland, Luxemburg, Trektocht, Groepsreis
vanaf € 1.365,- p.p.

Wijn, historische steden en vele kastelen

Ontdek het kleinste land van de Benelux tijdens een fietstocht. Tot nu toe is Luxemburg nog grotendeels onbekend als reisbestemming voor fietstochten, maar door zijn omvang en het meer dan 600 km lange netwerk van fietspaden is het ideaal voor een fietsvakantie! Uw fietstocht voert u door het kleine land Luxemburg met de gelijknamige hoofdstad, die jong en oud betovert met zijn multiculturele, kleurrijke charme. Beleef een onvergetelijke fietstocht door Luxemburg, die je meeneemt naar het historische verleden van de stadstaat en laat je vergapen aan de kazematten, de enorme ondergrondse gangen van de stad. In het noorden van Luxemburg fiets je tijdens deze fietstocht door de Ardennen. Het fietspad voert langs dromerige dorpjes en pittoreske valleien. Proef hier de sappige Ardennerham tijdens je fietsvakantie en laat de avond vervagen in een gezellig restaurant!

Verkeersregels en tips

  • De rustige, schaduwrijke zijwegen zijn goed om te fietsen.
  • Fietsers moeten de hoofdwegen in Luxemburg zoveel mogelijk vermijden.
  • Fietskar: Fietsaanhangers zijn toegestaan. Bij gebruik van kinderaanhangers moet u een vergunning hebben van het Luxemburgse Ministerie van Transport.
  • Spoor: Bij het in- en uitstappen dient een internationale fietskaart te worden aangeschaft.
  • Bussen: fietsen worden niet vervoerd.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Kasteel Vianden (Vianden)
  2. Groothertogelijk Paleis (Luxemburg)
  3. Kasteel Bourscheid (Bourscheid)
  4. Kathedraal van Luxemburg (Luxemburg)
  5. Adolfsbrug (Luxemburg)

Indrukken van de typische keuken

De keuken in Luxemburg is beïnvloed door de Franse keuken en mag zeker geproefd worden tijdens een fietsvakantie. Het grootste verschil met de Franse keuken zijn echter de grotere porties die in Luxemburg worden geserveerd. De Luxemburgse keuken staat meer bekend als een nuchtere keuken. De specialiteiten in Luxemburg zijn onder meer gerookte varkensnek met tuinbonen (“Judd mat Gaardebounen”), Ardense ham en de “Zoossiss” worst. Geniet tijdens je fietstocht door Luxemburg zeker van deze lokale specialiteiten!