Fietsvakantie Amsterdam - 6 dagen

Er is bijna geen stad ter wereld waar zoveel wordt gefietst als in Amsterdam. De smalle straten en grach­ten in de binnenstad maken de fiets tot het ideale vervoermiddel. Over fietspaden en door parken fietst u zo de stad uit en bent u in de rustige en waterrijke omgeving van Amsterdam. Uw hotel in het centrum ligt op loopaf­stand van het Museumplein, met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Gogh Museum. ​

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 240 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 315,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Ouderkerk aan de Amstel 24 of 28 km

Deze korte rondrit kunt u maken op de aankomstdag. Langs de Amstel fietst u naar het oude dorp Ouderkerk aan de Amstel.
De schilder Rembrandt van Rijn wandelde graag langs de rivier en heeft veel tekeningen en etsen gemaakt van het Amstelland. Over de andere oever fietst u langs buitenverblijven, in de 17e en 18e eeuw gebouwd door rijke Amsterdammers, terug naar Amsterdam.

B Rondrit naar Broek in Waterland 49 of 55 km

Door de binnenstad fietst u naar het IJ. Achter het Centraal­ Station gaat u per pont naar de overkant van deze voormalige zeearm. Over de IJ-oever verlaat u de stad en komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides en uitzicht op het Markermeer.  Via de vroeger aan de Zuiderzee gelegen dorpen Durgerdam en Uitdam fietst u naar Broek in Waterland. De huizen in dit prachtige dorp hebben een houten constructie en zijn geschilderd in pastelkleuren. Langs het Noordhollands Kanaal rijdt u terug­ naar het centrum van Amsterdam. Door oude wijken­ en langs vele monumenten komt u weer bij uw hotel.

C Rondrit naar Abcoude, Weesp en Muiden 54 of 58 km

Langs de rivieren de Amstel en de Waver fietst u door de prachtige veenpolder naar het vestingstadje Weesp. De meanderende rivier de Vecht volgend komt u in Muiden­.  Hier kunt u onder andere het middeleeuwse Muiderslot bezichtigen.
Over de oever van het IJmeer (vroegere Zuiderzee­) fietst u naar de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. Deze wijk is gebouwd op kunstmatige­ eilanden. Na het oversteken van het Amsterdam-­Rijnkanaal keert u, via architectonisch interessante wijken uit de 19e eeuw, terug naar de binnenstad.

D Rondrit naar Haarlem 50 km

Via parken en het havengebied van Amsterdam fietst u naar Haarlem. De door grachten omringde historische binnenstad van Haarlem wordt gekenmerkt door vele straten en monumenten uit de 16e tot 19e eeuw. Langs het Nieuwe Meer fietst u terug naar Amsterdam.

E Rondrit naar de Zaanstreek 49 km

Per pont steekt u het IJ over. Door het natuur- en recreatiegebied ’t Twiske fietst u naar de Zaanstreek met de traditionele huizen en vele molens. In de openluchtattractie de Zaanse Schans zijn meerdere musea, nog draaiende molens, oude Hollandse ambachten en Zaanse huizen te bezichtigen.

Lees meer →

Reserveren

6-daagse fietsreis Amsterdam

€ 315,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door