Fietsvakantie Fietscruise Noord-Holland - Texel en IJsselmeer - 8 dagen

Tijdens deze gevarieerde fietsvakantie is het volop genieten van het Noord-Hollandse landschap, breng je een bezoek aan Texel en doen we Stavoren aan met een fietsuitstapje naar het bosrijke gebied van het Gaasterland. Daarnaast verkennen we het gebied in de driehoek Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en fiets je vanuit Volendam door de streek Waterland.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis, Fietscruise
Omgeving
Nederland, IJsselmeer rivieren en meren, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
€ 884,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Amsterdam - Zaandam
Vanaf 14.00 uur kun je aan boord. Het schip vertrekt om circa 17.00 uur. Na een driegangendiner word je uitgebreid geïnformeerd over de eerste fietstocht op de tweede dag. 

Dag 2 - Reisafstand 44 km - Zaandam - Zaanse Schans - Alkmaar
De route naar Alkmaar voert door het vlakke polderlandschap met een tussenstop bij de Zaanse Schans, bekend om de oud-Hollandse houten huizen, windmolens en ambachtslieden. Vervolgens verder door het poldergebied Land van Leeghwater met het dorp de Rijp en de Schermer Molens. Het schip ligt vervolgens aangemeerd in de buurt van de historische binnenstad van Alkmaar.

Dag 3 - Reisafstand 33 km - fietstocht rondom Alkmaar en vervolgens vaartocht naar Den Helder
De fietstocht gaat door het Noordhollands Duinreservaat. In dit bos en duingebied wordt het drinkwater voor een groot deel van Noord-Holland gewonnen. Ook het strand en het kunstenaarsdorp Bergen staan op het programma. Aan het einde van de middag brengt het schip je van Alkmaar, via het Noordhollandsch Kanaal, naar de marinehaven Den Helder.

Dag 4 - Reisafstand 15 km - Texel - Den Oever
Vandaag staat Texel centraal. Na het ontbijt neem je de veerboot van Den Helder naar het Waddeneiland om vervolgens Texel per fiets te ontdekken. Texel is Noord-Holland in het klein. Weilanden worden afgewisseld door natuurparken, duinen en gezellige dorpen en overal is wel wat te beleven. Heerlijk bijkomen op het strand of een bezoek aan zeehondenreservaat Ecomare behoort ook tot de mogelijkheden. Aan het eind van de middag vaar je met de veerboot weer terug naar Den Helder om aan boord te gaan van je schip. Tijdens het diner vaart het schip naar Den Oever. 

Dag 5 - Reisafstand 43 km - Den Oever - Stavoren
Vanuit Stavoren zijn er meerdere fietstochten in Zuidwest-Friesland mogelijk. Kies voor het natuurgebied van het Gaasterland of bezoek prachtige Friese dorpen en havenstadjes, waarbij ook de Friese meren in zicht komen. Een optie is ook om beide mogelijkheden te combineren: keus te over! En ’s avonds is het goed toeven in de kleine haven van Stavoren, één van de beroemde elf steden van Friesland.

Dag 6 - Reisafstand 30 km - Stavoren - Medemblik - Enkhuizen
Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Medemblik waar je van boord gaat voor een korte fietstocht langs het IJsselmeer naar Enkhuizen, wat je ’s middags kunt bezoeken. De ‘haringstad’ Enkhuizen heeft een oude haven, een historische binnenstad en het Zuiderzeemuseum, een nagebouwd dorp waar je ambachtslieden aan het werk ziet en je tegoed kunt doen aan een gerookt visje. De langere fietstocht gaat van Medemblik naar de voormalige VOC-stad Hoorn, in de 17e eeuw één van de belangrijkste havens ter wereld. Via enkele pittoreske dorpjes kom je vervolgens weer uit in Enkhuizen.

Dag 7 - Reisafstand 35 km - Enkhuizen - Volendam - Amsterdam
Al varend naar Volendam geniet je van het ontbijt aan boord. Met nog één fietsroute voor de boeg is nu het prachtige gebied Waterland aan de beurt. Het gebied telt honderden meren en kanalen en heeft niet voor niets de naam Waterland meegekregen. Net nadat je uit Volendam bent vertrokken, is er een mogelijkheid om een kaasboerderij te bezoeken. Indien je voor extra fietskilometers kiest dan is een tocht naar het schiereiland Marken aan te bevelen. Vanuit Waterland kom je vervolgens uit in Amsterdam. Er blijft daarbij nog voldoende tijd over om Amsterdam te verkennen en eventueel een rondvaart door de grachten te maken. Door de centrale ligging van het schip is alles op korte afstand bereikbaar. 

Dag 8 - Amsterdam
Na deze heerlijke fietsvakantie wordt na het ontbijt afscheid genomen van de bemanning waarbij je tot uiterlijk 09.30 uur aan boord kunt blijven.  

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Fietscruise Noord-Holland - Texel en IJsselmeer

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 884 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door