Fietsvakantie Heelsum - 5 dagen

De ligging van het charmante Hotel Klein Zwitserland - tussen de Veluwe en de Nederrijn - is uitermate geschikt voor het maken van fietstochten. De bossen, heidevelden en zandverstuivingen van de Veluwe vormen tijdens de fietsroutes een prachtig contrast met de uiterwaarden, moeraslanden en stuwwallen langs de Nederrijn. U bezoekt Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de Posbank op de Veluwezoom. Bij Rhenen fietst u over de Utrechtse Heuvelrug en in Arnhem door de glooiende parken en landgoederen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 182 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, grote steden, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 250,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Kasteel Doorwerth 19 km
Dit is een korte fietsroute voor op de aankomst- of vertrekdag. Langs de Nederrijn fietst u naar kasteel Doorwerth, een prachtige waterburcht in de uiterwaarden. Over de bosrijke stuwwal rijdt u naar Oosterbeek en via Wolfheze keert u terug in Heelsum.  

De Hoge Veluwe 56 km
Over fietspaden door bossen en heidevelden fietst u naar de entree van Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Otterlo. In het nationale park vindt u te midden van de natuur het jachtslot Sint Hubertus, museum het Museonder en het wereldvermaarde Kröller-Müllermuseum met zijn beeldentuin en de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld. Bij Schaarsbergen verlaat u De Hoge Veluwe en via Doorwerth fietst u terug naar uw hotel.

Veluwezoom 52 km
Via de prachtige Arnhemse parken Mariëndaal, Sonsbeek en  Klarenbeek bereikt u bij kasteel Rosendael Nationaal Park Veluwezoom. Hier rijdt u over glooiende fietspaden door bos en heidevelden naar het befaamde uitzichtpunt bij de Posbank. U verlaat de Veluwezoom bij Velp. Door het centrum van Arnhem en langs de Nederrijn fietst u terug naar uw hotel. 

Utrechtse Heuvelrug 55 km
Onder de Wageningse Berg steekt u per veer de Nederrijn over. Aan de zuidkant van de rivier fietst u over de dijk met mooi uitzicht op natuurgebied De Blauwe Kamer, de 52 meter hoge Grebbeberg en Rhenen. Bij Elst gaat u weer naar de noordoever en door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug bereikt u Rhenen. Hier fietst u vlak langs de stuwwal. Door de Wageningse uiterwaarden komt u terug bij Hotel Klein Zwitserland.

Lees meer

Reserveren

5-daagse fietsreis Heelsum

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 250 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door