Fietsvakantie Hollandse Rijn - van Arnhem naar Rotterdam - 6 dagen

Rijn, Waal, Lek, Maas en Linge nemen u mee van oost naar west, stroomafwaarts langs oer-Hollandse steden en dorpen. Waar ooit Vikingen vanuit zee de rust verstoorden, is het nu ontspannen fietsen over dijken en kades, genietend van het leven op en langs het water, door een wonderschoon landschap, dat grotendeels door de rivieren is ‘gemaakt’. 

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, Rijn rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 499,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Arnhem
De start van deze route is in Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem in de 2e Wereldoorlog. Maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek, het Openluchtmuseum en aan de voet van Nationaal Parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. Aan u de keuze: overnacht u in het centrum van Arnhem of begint u de route liever buiten de stad (kosteloos parkeren) aan de voet van Nationaal Park Veluwezoom. 

Dag 2:    Arnhem - Wijk bij Duurstede (ca. 60 km)
Een afwisselende tocht door de bosrijke Veluwezoom, langs de 52 meter hoge Grebbeberg, de zuidoostelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug. Militaire erevelden vormen stille getuigen van hevige gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volg de Nederrijn naar kasteel Amerongen, met zijn schitterende tuin. Eindpunt is het monumentale Wijk bij Duurstede. Ooit lag hier Dorestad, rond het jaar 800 het belangrijkste Noord-Europese handelscentrum. Geniet van de prachtige binnenstad en pik bij mooi weer een terrasje aan de markt. 

Dag 3:    Wijk bij Duurstede - Leerdam/Asperen (ca. 40 km)
Steek bij Wijk bij Duurstede, gelegen aan een knooppunt van waterwegen, met de fraaie boogbrugpont ‘Wijkse Veer’, de Nederrijn over en zet koers richting Nederlands bekendste fruitstreek, de Betuwe. Langs het historische stadje Buren bereikt u het riviertje de Linge. Linge betekent ‘lang’, maar een korte, vriendelijke fietsroute brengt u snel bij de "Glasstad" Leerdam. Hier in Leerdam, of in het plaatsje Asperen aan de andere kant van de Linge, brengt u de nacht door.

Dag 4:    Leerdam/Asperen - Papendrecht/Dordrecht (ca. 55/65 km)
Vanaf uw hotel bereikt u al snel Gorinchem. Neem even de tijd voor een verkenning door de historische binnenstad van Gorinchem. Daarna neemt u de veerpont die u overzet naar het vestingstadje Woudrichem. Via ‘knooppunten’ doorkruist u met inbegrip van één of twee boottochtjes (afhankelijk van het seizoen) het heerlijke Nationale Park de Biesbosch, de plek waar Waal en Maas elkaar ontmoeten. De motorpont ‘De Biesbosch’ vaart het hele jaar en zet u zeker over de Nieuwe Merwede naar Kop van ’t Land, waarna u Dordrecht bereikt. Een waterbus brengt u vervolgens over de Beneden Merwede naar Papendrecht.

Dag 5:    Papendrecht/Dordrecht - Rotterdam (ca. 35 km)
Fietsend door de Alblasserwaard bereikt u het op de UNESCO werelderfgoedlijst bijgeschreven Kinderdijk. De negentien poldermolens zijn een internationale trekpleister en per fiets prima te bezichtigen. Daarna per Driehoeksveer via Slikkerveer, richting dynamisch Rotterdam. U kunt ook nog doorfietsen naar Hoek van Holland, waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Deze route is nog 30 km verder.

Dag 6:    Vertrek vanuit Rotterdam
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie in Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: